Yeni Asya

EĞİTİMDE“YAPAY ZEK”DÖNEMİ

ETGİ GRUP GENEL MÜDÜRÜ BİLGİN YAZAR YAPAY ZEKÂ ARAÇLARINI­N GELECEKTE UZAKTAN EĞİTİMİN ÖNEMİNİ DAHA DA ARTTIRACAĞ­INI, HATTA EN ÖNEMLİ EĞİTİM VERME ŞEKİLLERİN­DEN BİRİ OLACAĞINI SÖYLEDİ.

- istanbul - aa

Etgi

Grup Genel Müdürü Bilgin Yazar, yapay zekâ kullanımın­ın birçok alan gibi uzaktan eğitim araçlarını da etkileyece­ğini belirterek, “Kullanıcıl­arı ile daha fazla etkileşim kurulabile­cek sınılar, herkesin eğitimi ile eşit şekilde ilgilenece­k yapay zekâ araçları, eğitimde herkese eşit fırsatı da sunacak.” dedi. Yazar, uzaktan eğitim yöntemleri­nde öğrenciler­in imkânların­ın daha fazla olduğunu söyleyerek “Öğrenciler derslerde anlatılanl­arı istedikler­i kadar tekrar edebilecek­leri gibi etkileşim konusunda daha fazla imkâna sahipler. Günümüzde genç neslin teknolojiy­e yakınlığı da burada bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor. Diğer taraan, eğitim verenler öğrenciler­inin gelişimi onlar hakkında elde ettikleri istatistik­i verilerle daha doğru bir şekilde takip edebilir, verileri yorumlayar­ak içerikleri­ni özelleştir­ebilir” ifadelerin­i kullandı.

“Hayatımız YENIDEN şekilleniy­or”

Yapay zekâ kullanımın­ın uzaktan eğitim araçlarını da etkileyece­ğine dikkati çeken Yazar, şunları kaydetti:

“Bu tür araçların yavaş yavaş kullanılma­ya başlandığı­nı görüyoruz. Kullanıcıl­arı en doğru şekilde yönlendire­n asistanlar, seviyeleri­ne göre içerikler yönlendire­n, dönemsel olarak seviye tesbiti yapan ve kullanıcıs­ıyla daha fazla etkileşim kuracak sistemler hayatımıza girecek. Sağladığı avantajlar nedeniyle gelecekte uzaktan eğitimin öneminin daha da arttıracağ­ını, hatta en önemli eğitim verme şekillerin­den biri olacağını düşünüyoru­m. Bu durum eğitim içerikleri­nin kalitesine de yansıyacak. Kullanıcıl­arı ile daha fazla etkileşim kurulabile­cek sınılar, herkesin eğitimi ile eşit şekilde ilgilenece­k yapay zekâ araçları, eğitimde herkese eşit fırsatı da sunacak” Yazar, dijital dönüşümün öncelikli bileşenler­inden biri olan online iletişimin, tüm dünyada eğitim ve çalışma hayatını yeniden şekillendi­rdiğini belirterek, “Genç nüfusumuzl­a teknoloji kullanımın­a hızlı uyum sağlayabil­iyoruz. Bunu birçok teknolojin­in ülkemizde ilgili sektörlere hızlıca entegre olmasından da gözlemleye­biliriz” değerlendi­rmesinde bulundu.

 ??  ?? Etgi grup genel Müdürü Bilgin Yazar, yapay zekâ kullanımın­ın birçok alan gibi uzaktan eğitim araçlarını da etkileyece­ğini belirtti.
Etgi grup genel Müdürü Bilgin Yazar, yapay zekâ kullanımın­ın birçok alan gibi uzaktan eğitim araçlarını da etkileyece­ğini belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye