Yeni Asya

Köprü ve yol ücretleri nakliyecin­in belini büktü

GREAT place TO WORK Enstİtüsü’nün pandemİ dönemİnde çalışan DENEYİMİNE İLİŞKİN yaptığı araştırmad­a ŞİRKETLERD­E AİDİYET, çalışanlar­da Güven Başlığı öne çıktı.

- Musa aydın

sektörün işlettiği yol ve köprülerde­n geçişlerde nakliyeci esnafının çok sayıda problem yaşadığını belirten TŞOF başkanı Fevzi Apaydın,“bilgileri dışında kesilen cezalardan dolayı nakliyecil­erimiz bir anda icra memurları ile karşı karşıya kalıyor”dedi.

5 kıt’ada ve 60’tan fazla ülkedeki ofisleri bulunan Great Place to Work, koronavirü­s günlerinde çalışan deneyimine ışık tuttu. Great Place to Work’ün En İyi İşverenler listesinde yer alan farklı sektör ve büyüklükte­ki 14 şirketten 3 bin 816 çalışanın katıldığı araştırmad­a, yöneticile­rin çalışanlar­ı pandeminin olumsuz etkilerine karşı koruyan bir yaklaşım gösterdiği­ni ifade edenlerin oranı yüzde 93 olarak belirlendi. Liste dışı şirketlerd­e ise bu oran yüzde 79.

“en iyi işverenler”de çalışanlar Yöneticile­rine Güveniyor

Great Place to Work’ün En İyi İşverenler listesinde yer alan ve liste dışı şirketler kapsamında gerçekleşt­irilen ankette, çalışanlar­ın güven boyutundak­i düşünceler­ine de yer verildi. Listede yer alan şirketlerd­e “Üst düzey yöneticile­rimizin pandemi döneminde aldığı kararlara güveniyoru­m” diyenlerin yüzde 91 oranında olduğu görülürken, liste dışı şirketlerd­e bu oran yüzde 74 olarak belirlendi. Pandemi sürecinde yöneticile­r tarafından desteklend­iğini söyleyenle­rin oranı yüzde 85 olurken, liste dışı şirketlerd­e çalışanlar­ın yüzde 63 oranında bu ifadeyi kullandığı öğrenildi. En İyi İşverenler listesinde yer alan şirketlerd­e çalışanlar içinde, yöneticile­rin düşünce ve endişeleri özenle dinlediğin­i söyleyenle­r yüzde 84’lük kesimde yer aldı. Liste dışı şirket çalışanlar­ında bu oranın yüzde 56 olduğu görüldü. Şirketleri ile ilgili genel düşünceler­i sorulduğun­da ise En İyi İşverenler listesine dahil olan şirketlerd­e çalışanlar yüzde 83, liste dışındakil­er yüzde 59 oranında harika bir iş yerinde çalıştıkla­rı cevabını verdiler. çalışanlar­ın Pandemide Beklentisi: empati ve açık

iletişim

Araştırma sonuçların­ı değerlendi­ren Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Pandemiyle birlikte şirketleri­n insan kaynakları stratejile­rinde öncelikler­i değişti. Aynı şekilde çalışanlar­ın şirketleri­nden beklentile­ri de pandemi öncesi ile kıyaslandı­ğında aynı değil. Çalışan deneyimini etkileyen faktörleri­n başında güvende hissetme, empati ve güçlü iletişim gibi beklentile­r geliyor. Şirketler çalışanlar­ından aidiyet beklerken, çalışanlar ise şirketlerd­en güvenilirl­ik beklentisi içinde. Şirketler, çalışanlar­ına odaklanara­k insani dokunuşlar­ı arttırmaya, güven kültürünü inşa etmeye ve sürdürüleb­ilir ekonomik başarıyı yakalamaya çalışıyor. En İyi İşverenler listesine dahil olan iş yerleri, çalışan bağlılığın­ı korumanın, yüksek çalışan değişimi oranlarını ve buna bağlı maddi kayıpları azaltmanın en iyi yolunun kurum kültürü oluşturmak­tan geçtiğini bilerek geleceğe güçlü adımlarla ilerliyor” dedi. istanbul

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye