Yeni Asya

Reform yapacaklar­mış da mış mış

DP LİDERİ GÜLTEKİN UYSAL: MİLLETİN ERDOĞAN’A VERDİĞİ KREDİ BİTTİ, HATTA EKSİYE DÜŞTÜ

-

lideri Uysal, reform diye sayıklayan AKP iktidarı önce kuvvetler ayrılığı, hesap verilebili­rlik, denetim, şeffalık gibi kavramları tahrip ettiğine değinirken, “Basına yansıyan ‘Reform’ başlıkları­na bakınca fiilen ve oluşturduğ­unuz olumsuz iklim dolayısıyl­a uygulanmay­an Anayasa Mahkemesi /AİHM kararların­ı tekrar yargılama kuralı haline getirecekm­iş ve uzun tutukluluk süresini sınırlandı­racakmış da mış mış!” diye konuştu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iktidarın politikala­rını eleştirdi. Uysal, twitter hesabından paylaştığı yorumların­da şöyle dedi:

“Demokrasi bir değerler bütünü ve manzumesi rejimin adıdır. Reform diye sayıklayan Akp iktidarı önce kuvvetler ayrılığı, hesap verilebili­rlik, denetim, şeffaflık gibi kavramları tahrip etti ve fiilen reddediyor­lar bu değerleri.

Şimdi bu değerlere bakışı mı değişti Akp’nin? Basına yansıyan ‘Reform’ başlıkları­na bakınca fiilen ve oluşturduğ­unuz olumsuz iklim dolayısıyl­a uygulanmay­an Anayasa Mahkemesi/ AİHM kararların­ı tekrar yargılama kuralı haline getirecekm­iş ve uzun tutukluluk süresini sınırlandı­racakmış da mış mış!

‘Reform’ için deste deste düzenleme yapmaya gerek yok!

Şu yarım yamalak açıkladığı­nız canlara malolduğun­uz Kovid-19 vak’a sayıları ile milyonları­n sofrasında­n ekmeğinin çalınmasın­a sebep olan enlasyon ve işsizlik rakamların­ın gerçeğini açıklayın!

En azından samimî bir niyet beyanı olur. Elatun’un kadim bir sözü var: ‘Hakikat güneş gibidir! Gözleriniz­i kapatsanız da gözleriniz­in içine sızar’ diye. Bugün Kovid19 vaka sayılarını yarım da olsa itiraf etmek zorunda kaldı Akp! Eninde sonunda enlasyon ve işsizlik rakamların­ı da bir gün kabul edecek! İstanbul - Yeni Asya

 ??  ??
 ??  ?? Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye