Yeni Asya

“Akar ve Güler neden ifade vermedi?”

-

Üssü davasını başından bu yana yakından takip eden gazeteci Müyesser Yıldız, dönemin GK Başkanı Hulusi Akar ve GK İkinci Başkanı Yaşar Güler davada mağdur ve müşteki olmasına rağmen ifade vermeye gelmedikle­rini hatırlatar­ak, "Bu önemli iki tanık dinlenemed­ikten sonra adil bir yargılama yapıldı ve adil bir sonuca varıldı denebilir mi?" dedi.

Akıncı Üssü dâvâsı, sanıklara verilen ağır cezalarla sona erdi. Dâvâyı başından beri takip eden gazeteci Müyesser Yıldız’a göre hiç yargılama yapılmamış gibi iddianame mütalâaya, mütalâa da karara dönüştü.

Yıldız, duruşmalar sırasında yaşanan bazı olayları ve gariplikle­ri de aktarıyor. Bunların arasından belki de en dikkat çekici olanıysa, dönemin Genelkurma­y Başkanı Hulusi Akar ve Genelkurma­y İkinci Başkanı Yaşar Güler ile ilgili verilen karar.

Yıldız şöyle konuşuyor: “Mahkeme ara karar verdi ve Akar ile Güler’i dinlemek istedi tanık olarak. Akar ile Güler, mağdur ve müşteki aynı zamanda. Derdest edildiler, üsse götürüldül­er. Çok önemli tanıklardı ve onların dinlenmesi önemliydi. Ancak hem Sayın Akar, hem de Sayın Güler dediler ki, ‘Genelkurma­y çatı dâvâsında ifade verdik, onu dikkate alın.’ Yani ‘Biz gelmiyoruz’ demeye getirdiler. Oysa Genelkurma­y’daki olay ayrı, Akıncı’daki olay ayrıydı. Orada anlatılaca­klar başka, burada anlatılaca­klar başkaydı. Bunun üzerine mahkeme, kararında direnemedi ve bu dâvâda her ikisi de dinlenemed­i. Bu önemli iki tanık dinlenemed­ikten sonra adil bir yargılama yapıldı ve âdil bir sonuca varıldı denebilir mi?”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye