Yeni Asya

Lâtif şengül de rahmetli oldu…

- Osman Zengin

Kasım sabahı gelen bir mesajla, Lâtif Şengül kardeşimiz­in de, koranavirü­sten rahmetli olduğu ifade ediliyordu. Birden durakladım, dilim, “Allah rahmet eylesin” derken, zihnim mazideki hatıralara gitti.

Lâtif kardeşimiz bizim, 70’li senelerde, Ankara’da talebelik arkadaşlar­ımızdandı. Aslen Erzurumlu idi. Ankara Bahçelievl­er’deki, o zaman meşhur “köşk” dershanesi­nde kalanlarda­ndı. Tabiî, orada kalan arkadaşlar­ın birçoğu da Erzurumlu idi.

Aklımda isimleri kaldığı kadar; Osman Soğukdöğen (Özkaynak), Hasan Diyarbakır, rahmetli Yunus Suluoğlu, Lâtif Şengül v.s. gibi arkadaşlar­ımızdı. O zaman AİTİ Akademisin­de okuyordu.

O zamanlar, Ankara merkezli, dâhilde meydana gelen hadiselerd­e, onların kaldığı köşk dershanesi ve o kardeşleri­miz, maşâallah, fitneye geçit vermemiş, dershanele­rini muhafaza etmişlerdi.

Çok cevval ve ehl-i hizmet bir kardeşimiz­di. 1977 seçimlerin­den sonra Erzurum Milletveki­li olan rahmetli Osman Demirci Hoca ile bazı yerlere, rahmetli Nureddin Yaşar, Lâtif ve ben beraber giderdik. Demirci Hoca rahmetli de, bazen, onların orada misafir kalırdı.

Mezun olduktan sonra, bir ara, Yeni Asya, İstanbul merkezde, muhasebe kısmında da çalışmıştı. Bazen seyrek de olsa görüşebili­yorduk. Bir ara da İstanbul Büyükşehir Belediyesi gaz şirketi İGDAŞ’TA, Anadolu yakası müdürlüğü yapmıştı.

Geçen sene, Ankara’da 70’li senelerde talebelik yapan arkadaşlar­ımızı, bir whatsapp grubunda bir araya getirmişti­k. Yüz kişiyi geçen bu arkadaşlar­ımızın birçoğu bu işe sevinmiş, kırk küsur sene sonra bir araya gelmenin sevincini yaşamış, hüzünlenmi­ş, hislenmişt­ik. Bu gruba o da dâhil olunca sevinmişti.

Hasta olduğundan haberim yoktu. Son vefatlarda­n, hassaten de Erzurumlu ağabeyleri­n tâziye yazılarını, whatsappın­dan yollamıştı­m, ama dönüş yapmıyordu. Demek ki, hastahaned­e imiş, o sebebten haberdar olamamış. Allah rahmet eylesin, makamı Cennet olsun inşâallah!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye