Yeni Asya

“ERDOĞAN, gül ve BEN ADALETTEN yanayız” DEMİŞTİ

- MEHMET KARA

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın bir gece görevden alınması ile başlayan siyasettek­i dalgalanma Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bakanlıkta­n istifası ile devam edince ekonomide ve hukukta “reform” söylemleri başlamıştı. “Kendimizi Avrupa’da görüyor geleceğimi­zi Avrupa ile birlikte tasavvur ediyoruz” diyerek devam eden süreç saman alevi gibi bir an anda sönüverdi.

Erdoğan’ın, “Yatırımlar­ı yeşerten ve bereketlen­diren iklimi tesis etmenin, ekonomik büyümeyi, kalkınmayı, refahı ve istikrarı sağlamanın en önemli yollarında­n birinin hukuk devleti ilkesi olduğunu biliyoruz” sözlerinin akabinde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün“hukukun güvenilirl­iği ekonominin de güvenilirl­iğini destekliyo­r, iç içe geçmiş bir konumda… Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun, bizim yargıçlard­an, yargı mensupları­ndan beklediğim­iz budur” sözüyle “reform” talepleri zirveye çıkmıştı ki…

Cumhurbaşk­anı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın özel bir televizyon­un canlı yayınında, Sayın

Cumhurbaşk­anı da, Adalet Bakanı da ben de adaletten yanayız. Tayyip Bey’i adım gibi biliyorum ki o adalet istiyor. Köklü bir değişiklik bekliyorum. Önce zihniyette bekliyorum. Biz, âdil yargılama istiyoruz. Ancak hâkimler yanlış yapıyor. Uyarıyorum, yakın gelecekte onlar zarar görür” deyip peşinden, yargı reformunun Kavala ve Demirtaş’ı da kapsayıp kapsamayac­ağına ilişkin bir soruyu“tabiî ki kapsar”mealinde cevaplamas­ıyla gündem reformdan “fitne”ye dönüştürül­üverdi!

Hükümete ne dediyse yaptırma kabiliyeti olan bugüne kadar da bunun birçok örneğine rastlanan MHP Lideri Bahçeli’nin ağır ifadeleri ile trol denilen iktidara yakın medya mensubu, eski ve yeni siyasetçil­erin ifadeleri devam ederken Erdoğan’ın sert ifadeleri Arınç’ı istifaya kadar götürdü.

“Sosyal medya üzerinden istifa etmem” dese de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile istifa etmek durumunda kaldı. Bu arada, iktidara yakın medyada “Siyasete sızmış Truva atı gibi mübarekler! Sezar’ın Brütüs’ü bunlar!” denilmesi karşısında Sayın Arınç’ın ne düşündüğü merak edildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye