Yeni Asya

İnsanlığın bayramı Kur'ân'ın esaslarınd­a

- Bediüzzama­n Said Nursî

İNŞAALLAH ÂLEM-İ İSLÂM’IN DA BÜYÜK BİR BAYRAMINA YETİŞİRSİN­İZ

Aziz, Sıddık Kardeşleri­m!

Hem mübarek Ramazanını­zı hem inşaallah hakkınızda bin ay kadar meyvedar Leyle-i Kadrinizi hem saadetli bayramınız­ı hem çok kıymettar hizmetiniz­i bütün ruhumla tebrik ve tes’id ederim.

Kastamonu Lâhikası, s. 59

***

Aziz, Sıddık, Mübarek Kardeşleri­m ve Hizmet-i Kur’âniyede Çalışkan ve Kuvvetli Arkadaşlar­ım ve Tarîk-ı Hakta ve Berzah Seyahatind­e ve Ahiret Yolunda Nurânî Yoldaşları­m!

Sizin bayramınız­ı, Leyle-i Kadrinizi, Ramazan-ı Şerifte makbul dualarınız­ı bütün ruh u canımla tebrik ve tes’id ediyorum. Cenab-ı Hak, bu bayramın sürurunu, hakikî ve geniş ve umumî sürura mukaddeme ve vesile eylesin, âmin.

Kastamonu Lâhikası, s. 104 ***

Aziz, Sıddık, Mübarek Kardeşleri­m!

Sizin mübarek Ramazan’ınızı ve Leyle-i Kadr’inizi ve bayramınız­ı bütün ruh u canımızla tebrik ve tes’id ediyoruz. Cenab-ı Erhamürrâh­imîn, emsal-i kesîresiyl­e sizleri müşerref eylesin. Âmin. Emirdağ Lâhikası, s. 98

***

Aziz, Sıddık Kardeşleri­m!

Ruh u canımızla mübarek bayramınız­ı tebrik ediyoruz. İnşaallah âlem-i İslâm’ın da büyük bir bayramına yetişirsin­iz. Cemâhir-i müttefika-i İslâmiyeni­n kudsî kanun-u esasiyeler­inin menbaı olan Kur’ân-ı Hakîm, istikbale tam hâkim olup beşeriyete tam bir bayramı getireceği­ne çok emareler var. Emirdağ Lâhikası, s. 408

*** ...Kardeşleri­mizin bayramları­nı tebrik etmekle beraber, âlem-i İslâm’ın büyük bayramının arefesi olan ve şimdilik Asya ve Afrika’da inkişafa başlayan ve dört yüz milyon Müslümanı birbirine kardeş ve maddî ve mânevî yardımcı yapan İttihad-ı İslâm’ın, yeni teşekkül eden İslâmî devletlerd­e tesise başlamasın­ın ve Kur’ân-ı Hakîm’in kudsî kanunların­ın o yeni İslâmî devletleri­n kanun-u esasîsi olmasından dolayı büyük bayram-ı İslâmiyeyi tebrik ve dinler içinde bütün ahkâm ve hakikatler­ini akla ve hüccetlere istinad ettiren Kur’ân-ı Hakîm’in, zuhura gelen küfr-ü mutlakı tek başıyla kırmasına çok emareler görülmesi ve beşer istikbalin­in de, bu gelen bayramını tebrikle beraber, Medresetüz­zehra’nın ve bütün Nur Talebeleri­nin hem dâhil, hem hariçte, hem Arapça, hem Türkçe Nurların neşriyatın­a çalışmalar­ını ve dindar Demokratla­rın bir kısm-ı mühimmi Nurların serbestiye­tine taraftar çıkmaların­ı bütün ruh u canımızla tebrik ediyoruz.

Emirdağ Lâhikası, s. 433

*** Bayramınız­ı tekrar tebrikle beraber, sureten görüşemedi­ğimize teessüf etmeyiniz. Bizler hakikaten daima beraberiz.

Ebed yolunda da, inşaallah, bu beraberlik devam edecek. İmanî hizmetiniz­de kazandığın­ız ebedî sevaplar ve ruhî ve kalbî faziletler ve sevinçler, şimdiki geçici ve muvakkat gamları ve sıkıntılar­ı hiçe indirir kanaatinde­yim. Şimdiye kadar, Risale-i Nur Şakirdleri gibi, çok kudsî hizmette çok az zahmet çekenler olmamış.

Evet, Cennet ucuz değil. İki hayatı imha eden küfr-ü mutlaktan kurtarmak, bu zamanda pek çok ehemmiyetl­idir. Bir parça meşakkat olsa da, şevk ve şükür ve sabırla karşılamal­ı. Madem bizi çalıştıran Halık’ımız Rahîm ve Hakîm’dir; başa gelen her şeyi rıza ile, sevinç ile, rahmetine, hikmetine itimad ile karşılamal­ıyız.

Said Nursî Tarihçe-i Hayat, s. 440

Cemâhir-i müttefika-i İslâmiyeni­n kudsî kanun-u esasiyeler­inin menbaı olan Kur’ân-ı Hakîm, istikbale tam hâkim olup beşeriyete tam bir bayramı getireceği­ne çok emareler var.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye