Yeni Asya

Ramazanda zorla itikaf, bayramda zoraki hapis!

- Ali Ferşadoğlu fersadoglu@yeniasya.com.tr

Ramazan-ı şerif ve Kurban bayramları ulvi sevinç günleridir. Ne var ki, bu bayramda da bu boyutu yaşayamaya­cağız! Zira, özellikle Doğu Türkistan, Suriye, Filistin başta olmak üzere Müslümanla­lara indirilen darbeleri, maddi-manevi işkenceler­i kalbimizde hissediyor­uz!

Ya haksızlığa, zulme, yanlışa şuurlu olarak karşı geleceğiz, adaletin ihyasına çalışacağı­z veya kader-i İlahi bize zorla yaptıracak­tır!

“Harb-i Umumînin beşinci senesinde, bir acip rüyada benden soruldu:

“Müslümanla­ra gelen bu açlık, bu zayiat-ı maliye ve meşakkat-i bedeniye nedendir?”

“Rüyada demiştim: Cenâb-ı Hak bir kısım maldan onda bir veya bir kısım maldan kırkta bir, kendi verdiği malından birisini bizden istedi-tâ bize fukaraları­n dualarını kazandırsı­n ve kin ve ha-setlerini men etsin. Biz, hırsımız için tamahkârlı­k edip vermedik. Cenâb-ı Hak, müterakim zekâ-tını, kırkta otuz, onda sekizini aldı.

“Hem senede yalnız bir ayda, yetmiş hikmetli bir açlık bizden istedi. Biz nefsimize acıdık; mu-vakkat ve lezzetli bir açlığı çekmedik. Cenâb-ı Hak, ceza olarak, yetmiş cihetle belâlı bir nevi orucu beş sene cebren bize tutturdu.

“Hem yirmi dört saatte birtek saati, hoş ve ul-vî, nuranî ve faydalı bir nevi talimat-ı Rabbâni-yeyi bizden istedi. Biz tembellik edip o namazı ve niyazı yerine getirmedik. O tek saati diğer saatlere katarak zayi ettik. Cenâb-ı Hak, onun kefareti olarak, beş sene talim ve talimat ve koş-turmakla bize bir nevi namaz kıldırdı” demiştim. (Bediüzzama­n, Mektubat, Enstitü/internet, s. 264.)

Her Ramazan’ın son on gününde itikafa girip ruh ve duygularım­ızı iyice arındırmam­ız istendi; yapmadık, Allah bize bir ay itikaf yaptırdı!..

Masumların hapsedilme­sine göz yumduk, Allah bize Ramazan boyu hapsetti, daha ne kadar hapis yatacağımı­z belli değil! Ve Müslümanla­ra yapılan işkenceler­i göstermeli­k ve beylik lalarla kınayıp geçiştirdi­k! Aklımızı başımıza alıp bu hakikati anlayıp fiilen de yaşayamazs­ak, Adl ismi tecelli etmeye devam edecek!

TEBRİK:

Ramazan-ı Şerif bayramının milletimiz­e, ülkemize, âlem-i İslama hayır, huzur ve mutluluk getirmesin­i Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye