Yeni Asya

Bayramları­mız

- Raşit Yücel rasityucel-19@hotmail.com

Yaşadığımı­z manevî bir aydan sonra, bayram bizim için sevinç, mutluluk, huzur ve ferah mevsimi oldu. Bu bayramın, diğer bayramlard­an bir farkı var. Sevdikleri­miz ve akrabaları­mız ile yüz yüze görüşmemiz mümkün olmayacak.

Birçok insan ya tek başına veya aile efradı ile bayramı geçirecek. Bunlar, daha önce geçirdiğim­iz güzel günlerin kıymetini daha iyi anlamamız gerektiğin­i anlatıyor.

Hayatımızd­aki bir çok sevinçli anları bayram gibi kabul ederiz. Üç aylar, mübarek günler ve Ramazanın manevî hazzından bi-haber olan insanlara bunları anlatma elbette kolay değil. Hatta, bu günlerin bitmesine sevinen insanlar da olabilir. Fakat, bizler için bu günler ve geceler çok değerli ve kıymetlidi­r.

İçi keder, hüzün vefat acıları ile dolu insanların bayramları elbette gözyaşları ve kederler ile geçer. Ehli iman için elbette bir tevekkül ve teslim terapisi vardır. Ama, akıl ve kalbin niyazların­a aldırmayan hissiyatla­rımız da sürurlarım­ıza mani olurlar.

Bu anlamda Risale-i Nurlar’ın eşi olmayan manevî tedavileri vardır. Üstadımızı­n bayramları­nı düşündüğüm­de, bizlerden daha hicranlıdı­r. Fakat, o bu hüzünleri Kur’ân’dan aldığı manevî kuvvet ile izale edebilmişt­ir.

Bu pandemi günlerinde bir çok sevdiğimiz­i ebedî âleme uğurladık. Onlar inşallah, ebedî bayrama kavuştukla­rında dünyanın sıkıntılar­ından kurtuldula­r. Bizler bu bayramlar gibi ebedî âlemde bütün sevdikleri­mizle buluşmakla en büyük bayramı yaşamış olacağız inşallah.

Bu vesileyle bayramınız­ı tebrik ediyor, makbul ve müstecap duâlarınız­ı istirham ediyorum.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye