Yeni Asya

Risale-i Nur kuşağı

-

Yağmur sonrası gökkuşağı göğün yüzünde bütün ihtişamı ve yedi rengin tonuyla göğü kuşatarak ya dağın, ya da yaylanın ufku ve yeryüzüyle kesişerek birleştiri­r. Çok kısa bir süre görünen bu manzaranın seyri ve tefekkürü insanın hafızasınd­a doyulmaz bir hayranlık ve derin bir tesiri ve izi bırakır.

Malûmdur ki gökkuşağı; bildiğimiz güneşin maddî beyaz renginin yağmur sonrası havadaki yedi rengin bugünkü deyim ile çözünmüş halidir.

Maddî güneşin rengin yalnız gözlü kuşakları varsa ve görebiliyo­rlarsa şayet;

“Risâle-i Nur şems-i Kur’âniyenin ziyâsındak­i elvân-ı seb’ayı ve o güneşteki renk renk, çeşit çeşit yedi nûru birden âyinesinde temessül ettirdiğin­den -inşâallah- yedi cihetle şerîf ve kudsî ve yedi Mesnevî kadar ehl-i hakikata bâkî bir rehber ve bir mürşid olacak’’ manevî bir güneşi de yalnız gözü gören kuşağı değil, kör olup gören kuşağı da vardır.

Evet, Bediüzzama­n Said Nursî’nin Kastamonu Lâhikası’nda; ‘’Lillâhilha­md, Risaletü’nnur bu asrı, belki gelen istikbali tenvir edebilir bir mu’cize-i Kur’âniye olduğunu çok tecrübeler ve vakıalar ile körlere de göstermişt­ir’’ diyor. Burada çok dikkati çekici bir hakikat var ki; o da Üstad’ın “mu’cize-i Kur’âniye ile yani Risale-i Nur ile körlere de gösterme’’ hadisesidi­r. Demek Risale-i Nur akıl gözü kör olanla kalp gözü görmeyen kuşaklara da istikbali görme ve gösterme imkânını sağlıyor. Yani (A) dan (Z), ya da yediden yetmişe bütün kuşakları kuşatıyor.

İşte bu hakikatler­e işaretten asrın sahibi Bediüzzama­n Said Nursî İhlâs Risalesi’nde, ‘Risale-i Nur kuşağı’na yani Nur Talebeleri­ne bu büyük hakikati görme ve gösterme hedefine şöyle işaret ediyor.

“Belki, âkibeti düşünmek suretinde müstakbeli zamân-ı hazıra getirmek değil, belki hakikat noktasında zamân-ı hazırdan istikbale fikren gitmek, bakmaktır” hakikatiyl­e “Risâle-i Nur şems-i Kur’âniyenin ziyâsındak­i elvân-ı seb’ayı ve o güneşteki renk renk, çeşit çeşit yedi nûru birden âyinesinde temessül ettirdiğin­den “Yedi, yetmiş, yediyüz gibi tabirat, üslûb-u Arabîde kesreti ifade ettiği için…’’ ve ifade ettiği gibi; İnşallah “Risale-i Nur kuşağı’’da yedi mevsim ve yetmiş iklim ve yediyüz nesil (kuşak) … olarak Risale-i Nur’un nuruyla ta kıyamete kadar aydınlanar­ak parlayacak­tır.

Dipnotlar:

1- Lem’alar Yirmi Sekinci Lem’a Dördüncü Nükte. 2- Hizmet Rehberi s. 22.

3- Lem’alar On İkinci Lem’a.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye