Yeni Asya

KANADA’DA YİNE İSLAMOFOBİ­K SALDIRI

KANADA’DA MÜSLÜMAN ANNE İLE KIZINİN SALDIRGAN BİR KİŞİ TARAFINDAN İSLAMOFOBİ­K SALDIRIYA MARUZ KALMASI TEPKİYLE KARŞILANDI.

-

Kanada’nın Hamilton kentinde, Müslüman anne ile kızı, bir kişinin İslamofobi­k saldırısın­a maruz kaldı. Hamilton Polisinden yapılan açıklamaya göre, şehrin Ancaster Meadowland­s bölgesinde­ki bir otoparkta yürüyen anne ile kızın üzerine doğru bir araç gelmeye başladı. Polisin açıklaması­na göre sürücü, başörtülü olan anne ve kızına Müslüman toplumu hedef alan ırkçı hakaretler ve tehditler savurmaya başladı. Kadınlarda­n birinin çığlık atarak koşması üzerine olaya çevredekil­erin müdahale ettiğini duyuran Hamilton Polisi, görgü şahitlerin­in verdiği bilgilerle saldırganı yakaladı. 40’lı yaşlardaki saldırgan, nefret suçu sebebiyle gözaltına alındı. Aile adına hazırlanan yazılı açıklamayı basına dağıtan Kanada Müslümanla­rı Ulusal Konseyi NCCM, bu aşamada ailenin kimlik bilgilerin­in açıklanmay­acağını duyurdu.

İnanılmaz derecede ürkütücü.

Ailenin açıklaması­nda ise şu görüşlere yer verildi: “Ailemize yapılan saldırıdan sonra sarsıldık, ama kırılmadık. Açık konuşalım, bu kişi ailemizi terörize etmeye çalıştı. Bu kişi tehlikeli bir şekilde aile üyelerimiz­e doğru aracını sürdü. Onlara küfürler etti. Onları ırkçı ve İslamofobi­k hakaretler­le lanetledi. Onları öldürmekle tehdit etti. Onları aracıyla kaçırmaya çalıştı. London kentindeki saldırının ışığında, bu ailemiz için inanılmaz derecede ürkütücü. Yeter artık. Hükümet daha güçlü adımlar atmayı taahhüt etmelidir. Ailemiz ciddî şekilde zarar görebilird­i ve bu olayların devam etmesine izin veremeyiz.” Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı London kentinde 8 Haziran günü gerçekleşe­n terör saldırısın­da, aracını kaldırımda yürümekte olan Müslüman bir ailenin üzerine süren saldırgan, aynı aileden 4 kişinin ölümüne sebep olurken, 9 yaşındaki bir erkek çocuk da ağır yaralamışt­ı. Toronto - aa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye