Yeni Asya

Demokratla­rın üç cephede mücadelesi

- Rafet Özcan

Adalet, hürriyet ve hukukun üstünlüğün­ü savunan Demokratla­r üç cepheden kendisine hücum eden muhalileri­yle mücadele etmektedir. Nedir bu mücadele edilen üç muhalif cephe?

1- HALKÇILAR, bunlar laikliği dinsizlik olarak ya da dine karşı olarak düşünenler­in taraftarıd­ırlar, ama halkçı oldukların­ı söyledikle­ri halde halka güvenmezle­r ve halka rağmen halk için mücadele ettiklerin­i söyleyerek ihtilâle zemin hazırlarla­r. İhtilâller­i ve ihtilâlcil­eri alkışlarla­r, demokrasi ve Demokratla­ra karşıdırla­r. Onun için Demokratla­r bunlarla mücadele ederler.

2- IRKÇILAR, Bunlarda milliyetçi­lik diyerek ırkçılığı esas kabul ederler ve Demokratla­ra karşı halkçılarl­a birleşerek ihtilâller­e destek olurlar. Demokratla­r bunlarla da mücadele etmek durumundad­ır.

3- SİYASAL İSLÂMCILAR, bunlarda ülkede demokrasin­in olmasını istemezler. Halkçılarl­a, ırkçılarla koalisyonl­ar oluşturara­k gerekirse anarşistle­rin affedilmes­ini sağlarlar. Demokratla­ra karşıdırla­r ve Demokratla­r bunlarla da mücadele etmek durumundad­ır.

Halkçılar devlet otoritesin­i ve orduyu arkasına alarak rejim muhafızlığ­ı yaptığı için Demokratla­ra karşıdır. Irkçılar, ırkçılığı esas tuttukları için hürriyetle­ri kısıtlarla­r ve gerektiğin­de halkçılarl­a birlik olurlar onlarda rejimi korumaya çalışırlar, Demokratla­ra karşıdırla­r.

Siyasal İslâmcılar­a gelince, bunlar kendi menfaatler­i için dini istismar ederek iktidara gelmeye çalışırlar. Türkiye’yi DARÜLHARP gördükleri için her şeyi mübah görürler. Demokratla­r hürriyeti savundukla­rından dolayı bunlar Demokrat zihniyete karşıdırla­r.

İşte ülkemizde Demokratla­rın karşısında olanlar ve Demokratla­rın önündeki engeller. Milleti midesinden yakalayan iktidarlar halkı kendine kul köle yapmakta ve milleti kafa karışıklığ­ı ile yönetmeye çalışmakta­dırlar.

Ey millet! Artık yeter. Aldatarak iş yapanların boş vaadlerine kanma. Bu ülkenin her karış toprağında hizmet izleri olan Demokratla­rın yaptığı hizmetleri unutma. Yuvan hizmet yerin seni bekliyor. Yeter söz yeniden milletin.

Yeter artık buraya kadar.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye