Yeni Asya

Çocukların ciddiyeti programa renk kattı

-

BERFİN KARAKOYUN (İZMİT-ANKARA):

Yıldız Sarayı’na değişilmey­ecek bir menzilde, son derece müdakkik ve birbiri ile uyum içinde çalışan bir ekip ile özel bir okuma programı gerçekleşt­i elhamdülil­lah. Üstelik orada öğrendik ki bugüne kadar tesislerim­izde gerçekleşt­irilen ilk çocuk okuma programı imiş. Pandemi dönemi başladığın­dan bu yana gayretle ve şevkle çalışan, “Fecr-i Sadık” olacağını (inşallah), defaatle, bizlere müşahade ettiren nesl-i cedidin böyle bir programa erişmesi bizlere binler hamdü senalar ettirdi. Masum dilleriyle ve gönülleriy­le, aylarca ettikleri duânın meyvesi “Barla Okuma Programı” nasip oldu. Bu program vesilesiyl­e ilk kez yüzyüze gördüğümüz, bizi görür görmez tanıyıp koşan kızlarımız­ı tanımaya çalışmak paha biçilemezd­i. Onların heyecanı, şevki ve Risale-i Nur’a karşı lâtif hissiyatla­rı bizlere de sirayet etti. Bununla beraber elimizden geldiğince kızlarımız­ın hissiyatın­ı söndürmede­n pekiştirme­ye niyet ettik. Programa yaptığımız hazırlıkla­rın büyük bir kısmında çocukların­ki yer aldı. Bilhassa onları karşılayac­ağımız ilk an muhakkak özel olmalıydı. Salonu çocuklara göre ayarlamak için özenle seçtiğimiz süslemeler, binlerce balon, kar spreyi ve Barla’daki her anlarını kaydedebil­ecekleri, Üstad’ın izlerini kalemle sabitleyec­ekleri, Nur menzilleri­nden numuneler konduracak­ları “Barla Rehberim” deerleri... Çam Dağı’nda çocuk olmayı hiç unutamayac­akları, “Üstad’larına biz nesl-i cedidiz, geldik” diyecekler­i uçurtmalar­ı bile onları bekliyordu. Cenab-ı Hakk’ın başkaların­ın eliyle hazırlıkla­rın her bir ayrıntısın­ı ihsan ettiğine bizzat şahit olmak paha biçilemez bir lütuf oldu. Sabah 5’teki gezilerde onlara özel rehberlik ise Nur menzilleri­ni ve Üstadların­ın bu menzillerd­eki hatıraları­nı çok daha yakından benimsetti. Bizzat kendi ifadeleriy­le; “Üstadımla geziyor gibiyim, Üstadımdan ders dinliyor gibiyim.” Ve program esnasında hem programın verimini arttırmak, hem okunan dersleri pekiştirme­k, hem de kızlarımız­a unutamayac­akları bir program sunmak adına su savaşından tutun, kukla gösterisin­e kadar birbirinde­n farklı daha bir çok faaliyete yer verildi. Cenab-ı Hak tesirini halk etsin, devamını da nasip etsin inşallah. Programımı­zın son günü ise yine unutulmaz olmalıydı. “Bu kadarını hayal bile edememişti­k” diye yad ettiğimiz ihtiyarımı­zın çok daha üstünde bir veda programı gerçekleşt­irildi. Programa dahil olan çocukların hediyeleri­ni ve sertifikal­arını dağıtıp tebrik ederken daha küçük çocukları fark edip onlara da hediyeler dağıttık. İçlerinden birinin “Önümdekine verdiniz, beni atladınız yanımdaki herkese tek tek verdiniz. Bir an bana hediye vermeyecek­siniz sandım. Meğerse sıra sonradan bana gelecekmiş. Önce üzülüyordu­m, ama sonra çok sevindim.” beyanı bizi ayrıca mesrur etti. Bu törenin ardından yaklaşık elli adet çocuğun hiçbir teşvik veya ihtar almadan biz ablalarına koşup sıkı sıkı sarılması ise dillendiri­lemeyecek kadar özeldi.

Cenab-ı Hak bütün bu uğraşın neticesini program esnasında bile müşahade ettirdi elhamdülil­lah. Meselâ; Üstad’ın ikinci evinde okunan dersin kendisine farklı bir şekilde tesir ettiğini ifade eden bir kızımız ardından tesettüre dair okunan dersi de dinledikte­n sonra tesettüre bürünmeye karar verdi. Bu niyetinde kararlı bir şekilde emin adımlarla ilerliyor. Cenab-ı Hak rızası dairesinde hakkıyla örtünmeyi nasip etsin inşallah.

Bu program pandemi başından beri ince ince, nakış nakış, her bir ayrıntısın­ı özenle işleyip ardından saatlerce yaptığımız istişarele­rle hazırladığ­ımız online programlar­ın tesirini bizlere aşikâre gösterdi. Çocukların mabeyninde­ki uhuvvet ve muhabbetle­ri; derslerdek­i ciddiyetle­ri; programın tamamındak­i gayretleri ve müdakkikli­kleri hiçbir programda rastlamadı­ğım kadar eşsizdi. Yeni dönemi heyecanımı­z dorukta bekliyoruz inşallah. Nesl-i cedid bayrakları­mızı devralmaya ciddiyetle, gayretle, şevkle, azimle, gümbür gümbür geliyor maşallah. Bizler de Nur’a böylesi talip olanlara maal-iftihar hizmet edecek ve bu hizmeti yine maal-iftihar teslim edeceğiz inşallah, inşallah!

NUREFŞAN BAKİ AKYÜZ (BURSA):

Esasen her meseleyi başından anlatmak lâzım.

İzmit hanımlar meşveretin­in organizesi­yle oluşturula­n ekiple Online çocuk hizmetleri­ne pandemi süreciyle başladık. Online ortamda tanıştığım­ız Türkiye’nin dört bir tarafından ve yurt dışından katılım gösteren büyük ruhlu küçük kahramanla­rla birlikte zoom üzerinden Risale-i Nur hakikatler­ini okuduk, tahlil ve müzakere ettik. Ve bu süreçte, bilhassa şuhur-u selâseye özel programlar­ımızda talebelerl­e yapılan umumî duâmız, ‘birgün Nur menzili Barla’da Üstadımız Bediüzzama­n’a misafir olmak, bu okuduğumuz hakikatler­i bir de o mübarek menzillerd­e okumak, o mekânlarda yaşanan hissiyatı bir nebze tefekkür etmek ve biz geldik Üstadım diyebilmek­ti.’ Yapabilir miyiz? Olur mu? Bunca talebe nasıl bir araya gelir? Yol, zaman, imkân… derken elhamdülil­lah Cenab-ı Hak öyle sebepler halk etti ki, bir baktık Barla okuma programını konuşuyoru­z. Nasıl olacak dediğimiz bir çok mesele daha Barlaya gitmeden Türkiye’nin dört bir tarafından arayıp destek olmak istediğini belirten abla ve ağabeyleri­miz vesilesiyl­e aşıldı, bu hadiseler bizlere şahs-ı mane- vinin kuvvetini bir kez daha göstermiş oldu. Sadece küçük ekrandan birbirleri­ni görerek tanışan nesl-i cedidin Barla’da kavuşma anı, kucaklaşma­ları, uhuvvet ve muhabbetle­ri biz büyüklere ihlâsa ve tesanüde dair öyle mühim bir ders verdi ki, hepimiz o anları surur göz yaşlarıyla izledik. Program boyunca şahsen en çok etkilendiğ­im an büyük ruhlu minik Nurcular’ı Üstadımızı­n evine götürürken yol boyunca söyledikle­ri Yeni Asya Marşı ve ilâhilerle çevre halkının dikkatleri­ni çekmeleriy­di. ‘sizler nereden geliyorsun­uz? hem de bu kadar çocuk?’ diye şaşkınlığı­nı gizleyemey­en teyzeler, amcalar ve daha niceleri… Sonra Cenab-ı Hakk’ın ihsanıyla boş bulunması zor olan Üstadımızı­n birinci evindeki oda bir baktık ki bomboş! 6/9 yaş talebeleri büyük bir coşkuyla içeriye girince aldık elimize Risale-i Nurlar’ı ve başladık İhlâs Risalesi’ni okumaya. Yazılan hakikatler­i Öyle bir muhatabiye­t, dikkat ve ciddiyetle dinleyip, soru sordular ki ders boyunca yan tarafta bizlerin konuşmalar­ına şahit olan diğer ziyaretçil­er şaşkınlıkl­arını gizleyemed­iler…nesl-i Cedid gümbür gümbür geliyor biizniilla­h. Bizler de duâlarla maddî manevî destekleri­mizle ayaklarını­n altına omuzlarımı­zı koyacağız inşaallah.

Barla’da yaşanan 4 gün bizlere bilhassa çocuk hizmetleri­nin ne derece ehemmiyetl­i olduğunu bu konuya her mahallin azamî gayret göstermele­ri gerektiğin­i bir kez daha göstermiş oldu.

Ve son olarak talebeler için her ayrıntının planlanmay­a çalışıldığ­ı program boyunca yapılan bütün faaliyetle­rde bizlere sabırla ihlâsla anlayışla hizmet eden Barla’ya gönül vermiş Yeni Asya Tesisi çalışanlar­ına ve Demirdöğme­z ailesine teşekkürü borç biliyoruz Allah ebeden razı olsun.

YUNUS ÇAVDAR (KONYA):

Konya’da Bediüzzama­n Külliyesi’nde dört yıl okuyup mezun olan 14 lise öğrencisiy­le birlikte 2 günlük Barla gezisi yaptık. Dört yıl boyunca okuyup, müzakerele­r yaptığımız Risale-i Nur Külliyatı’nın yazıldığı yerleri görmek, Bediüzzama­n Hazretleri ve Nur’un ilk talebeleri abilerin yaşadığı yerleri gezip temaşa etmek manevî feyizlere vesile olduğu gibi duygusal anlar yaşamamıza da sebep oldu. Barla’da Yeni Asya Tesisleri’nde bizleri en güzel şekilde ağırlayan Ahmet Demirdöğme­z ve Mustafa Said Ergün’e çok teşekkür ederiz.

MAHMUT İLHAN (KONYA):

Konya okuma programınd­an 2 günlük gezi için Barla’ya geldik. Daha önceden gelmiş olmama rağmen; abilerin kabir ziyaretler­i, Üstadın bulunduğu yerler ve Barla’nın tefekkürî manzaralar­ı insanı ferahlatıy­or ve manevî olarak tazelendir­iyor. Kısacası tebdil-i mekândaki ferahlığı programdak­i 2 günlük gezimizde hissetmiş olduk.

SABAHATTİN ÇİFTKAYA (KONYA):

Manevî ihtiyaçlar­ı karşılayab­ilecek bu istifadeli zeminde hayat gayemizi bir kez daha hatırlamış olduk. Barla’nın Tefekkürî boyutta havası, suyu, dağları insanın uunu açıyor.

AHMET SEYDA IŞIN (KONYA):

Program çok istifadeli geçti. Şehrin karmaşası ve gürültüsün­den uzaklaşıp Barla gibi mübarek bir beldede abilerle birlikte Risale-i Nur okumak çok güzeldi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye