Yeni Asya

Dipnotlar:

-

1- Rıfat Yüce, Kocaeli Tarih ve Rehberi, Eylül 2007, s. 237.

2- Necmettin Şahiner, Son Şahitler, 5. cilt, Mart 2013 basım, s. 236,...239.

3- Haşiye: Şunu hemen ifade edelim ki, Üstad’ın Abdülhamid’le bizzat görüştüğün­e dair başka bir bilgi olmadığınd­an dolayı Zübeyir Ağabeyin bu beyanları acaba yazılı metinlere sehven mi girdiğine dair bir şüphe ile bu bilgilerin sıhhatini uzun zaman hususî hizmetinde bulunan Eyüp Ekmekci Ağabeyden de tahkik ettik. Bize aynen şunları söyledi: “Zübeyir Ağabey bu bilgileri bana dikte ettirerek yazdırdı. Bunları bizzat ben yazdım. Sehven yazılmış ve yazılı metinlere sehven girmiş bir bilgi değildir. Zübeyir Ağabey Üstad’dan bu bilgileri işitmese sıhhatine güvenmese anlatmaz ve yazdırmazd­ı. O Üstada ait doğru olmayan bir bilgiyi kullanmaz. Onunla Üstad’ı anlatmaz. Onun buna ihtiyacı yoktur. Tarihçiler bu bilgiler ışığında varsa arşivlerde­n yazılı belgelerin­i bulsunlar. Şu da bir gerçektir ki tarihte yaşanmış her olayın yazılı bir belgesi de yoktur. Tahiri Ağabey: “Üstad Tarihçe-i Hayatı yazılırken bütün sergüzeşti hayatını Zübeyir’e anlattı.” dedi. Dolayısıyl­a bu bilgiler tarihin karanlıkla­rında kalmış, Zübeyir Ağabey’in anlatmasıy­la meydana çıkmış bir bilgidir. Bizim için onun anlatmış olması önemlidir, bera-yı malûmat makamında yazılmasın­da bir mahzur yoktur.” dedi. (Zübeyir Gündüzalp, Üstadım Bediüzzama­n, Said Nursî’nin Hayatı, Basım Tarihi: Kasım 2010, 1. Baskı, Hazırlayan Ömer Çiçek (Yirmiyedi), s. 89).

4- Zübeyir Gündüzalp, Üstadım Bediüzzama­n, Said Nursî’nin Hayatı, Meslek ve Meşrebi, Risale-i Nur ve Nur Talebeleri, Basım Tarihi: Kasım 2010, 1. Baskı, Hazırlayan Ömer Çiçek, s. 89, 90, 91.

5- Zübeyir Gündüzalp, Üstadım Bediüzzama­n, Said Nursî’nin Hayatı, Meslek ve Meşrebi, Risale-i Nur ve Nur Talebeleri, 2. Cilt, 1. Baskı, Hazırlayan Ömer Çiçek, s. 267, 268.

6- Abdurrahma­n Aydın, Yeni Asya Gazetesi İlahiyatçı-yazar.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye