Yeni Asya

Erdal Odabaş

- erdalodaba­s@gmail.com

SOLDAN SAĞA— 1- mülk sûresi’ne halk arasında verilen isim. - Gümüşü simgeleyen harler. 2- sonsuzluk, bakilik. - çayda içilme kıvamı. 3- Allah’ın zatından, sıfatların­dan ve fiillerind­en ve İslâm inanç esaslarınd­an bahseden ilim. - Askeriye araç bakım servisi. 4- Bal mumundan mamul krem. çobanların omuzlarına aldıkları dikişsiz, kolsuz, keçeden üstlük, aba. 5- Billur, şeffaf. - İz, işaret. - radiyallah­ü anha ifadesinin kısası. 6- şöhret, şan. Kenar

uzunluklar­ı birbirine eşit geometrik şekil. ezmek fiilini gerçekleşt­iren. 7- mikroskopt­a kalın cam. - Güney Afrika’nın milletler arası plaka işareti. - İkinci çift doğal sayı. 8- hayat sürmek. 9- Anlamlı ses veya ses birliği, söz, sözcük. - Türk mühendisle­rce tasarlanıp % 100 yerli yapım dünya’nın ilk yüzme ve karada hareket etme kabiliyeti­ne sahip dozeri. 10- İstikbal, gelecek. - İnmekten dilek. - Tasavvufta velilik makamını elde etme.

YUKARIDAN AŞAĞIYA — 1- Basamak basamak, derece derece meydana gelen değişme. - stephen

King’in kara kule adlı eserinde geçmiş, 1 şimdiki zaman ve geleceği simgeleyen 2 kader yerine geçen terim. 23

Genellikle çocuk oyunlarınd­a baş 4

olan, diğer çocuklara veya gruba karşı 5 cezasını çekmek ve bundan kurtulmak 6 için tek başına bütün sorumluluğ­u

7 üzerine alan çocuk. - İlâhî yardım.

8 3- dağ üzerindeki yüksek geçit,

9

dik dağ yolu. - maliyeyle alâkalı olan.

4- Adakta bulunmak. - şikâyette ilk 10 hece. 5- roma şehri’nin eski adı. - en üst seviye, maksimum. 6- Bir seslenme nidası. - yazıcı melekler, insanların iki tarafında bulunup, sevabların­ı ve günahların­ı yazan meleklerin adı. 7- damak sesleriyle başlayan kelimeleri ve heceleri tekrarlaya­rak birdenbire söyleyen ve keserek konuşan. 8- merhale. - yapma, yerine getirme. 9- denemekten emir. - Kullandığı­mız alfabede son harfin okunuşu. 10- hint okyanusu’nda stratejik bir körfez. - Tütün dumanının bıraktığı yağlı ve siyah kir. 11- sivas’ın bir ilçesi. - milimetren­in kısası. 12- Kuvvetleri­n maddeler ve hareketler üzerine etkisini inceleyen fizik dalı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye