Yeni Asya

Yoğun hatalar ülkeyi fakirleşti­riyor

TÜSİAD BAŞ Ekonomİstİ GİZEM Öztok Altınsaç, “BİR TARAFTAN FED, BİR TARAFTAN İÇERİDE yaptığımız yoğun HATALAR Sonucunda kurda BASKı ve ÜLKEMİZDE fakİrleşme DEVAM Edİyor” DEDİ.

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası’nda iki başkan yardımcısı ve bir Para Politikası Kurulu üyesini görevden almasının ardından Türk lirasının değeri, tarihin en düşük seviyesine geriledi. Konuyla ilgili NTV’DE bir canlı yayına katılan eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi “Merkez Bankası çok istikrarlı olması gereken bir kurum, çok sık yönetici değişmemes­i lâzım. Örneğin bizim yönettiğim­iz dönemde Merkez Bankası Başkanı bir kere değişti, iki başkan da beş seneden fazla görevde kaldı” dedi. TÜSİAD Baş Ekonomisti, Sabancı ve Özyeğin üniversite­lerinde ders veren Gizem Öztok Altınsaç, sosyal medya hesabında “Kurun seviyesi buyken, yılın son iki ayı için piyasada çokça beklenen ve TCMB’NIN altını çizdiği ‘enlasyonda baz etkisi ile düşüş’ü rafa kaldırabil­iriz” mesajı paylaştı. kredibilit­edir. Fiyat istikrarın­ı sağlayan, finansal istikrarı sağlayan bu kredibilit­enin getirdiği güvendir.”

Halk da yatırımcı da erdoğan’ı affetmiyor

BBC Türkçe’nin haberine göre, Ekonomist Uğur Gürses ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Merkez Bankası bir ülkenin züccaciye ekonomist Uğur Gürses dükkanıdır. Siyasi ‘filler’ oraya girdiğinde kırılıp dökülen o ülkenin parası olur” ifadelerin­i kullandı. Ekonomist Atilla Yeşilada da “Her sabah, her sabah bir şokla uyanıyoruz. Dün de TCMB başkan yardımcıla­r görevden alındı. Sanki Erdoğan döviz krizi istiyor. Kimse bana Başkan’ın çok kurnaz planları var demesin, bu hamleler akıl tutulması işareti” dedi ve ekledi: “TL serbest düşüşte, ne halk ne de yatırımcıl­ar Erdoğan’ın hatalarını affetmiyor artık.”

 ?? ?? Prof. dr. ışın çelebi
Prof. dr. ışın çelebi
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye