Yeni Asya

VAR’DAN herkes mağdur

-

GALATASARA­Y kulübü başkanı burak elmas, beın Sports'ta katıldığı programda GALATASARA­Y Ve türk futboluna İlİşkİn değerlendİ­rmelerde bulundu.

Galatasara­y Kulübü Başkanı Burak Elmas, dönemsel şöhret adına Galatasara­y'ın geleceğini tehlikeye atmayacakl­arını söyledi. Burak Elmas, bein Sports'ta katıldığı programda Galatasara­y ve Türk futboluna ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu. Yönetimler­inin genç ve liyakatli isimlerden oluştuğunu anlatan Elmas, "Biz sorunların büyüklüğün­ü biliyorduk. Seçime girerken kaybetmekt­en korkmadık. Bazı riskler aldık. Kazandıkta­n sonra da burada kalma kaygısıyla hareket etmiyoruz. Geldiğimiz­de sürprizler­le karşılaştı­k ama biz buraya pembe bir tablo bekleyerek gelmedik. Çok yeniyiz henüz. Hızlı çalıştık, belki de üç ayda 1-2 senelik çalıştığım­ızı hissediyor­uz. Hata yapmamaya özen gösteriyor­uz." dedi.

kalİtelİ yabancı gelmesİ lazım

Galatasara­y Kulübü Başkanı Burak Elmas, yabancı oyuncu kontenjanı konusunda bazı futbol paydaşları­n samimi olmadığını düşündüğün­ü dile getirerek, "Bazı teknik direktörle­rin, bazı televizyon yorumcular­ının bu konuda samimi olmadıklar­ını düşünüyoru­m. Tarafı oldukları takımlar veya kendileri için uygun senaryoda iki farklı görüşü bir sene içinde söyleyen teknik direktörle­r gördük. 'Yabancı futbolcu kısıtlanma­lı, milli takımımıza şöyle olunuyor, İstiklal Marşı okunamıyor.' diyenler bakıyorsun­uz bir sene sonra 'Ben yabancıya karşı değilim gelsinler.' diyor. Yabancı konusunda ikrim çok net. Doğru, belli kalitede yabancılar­ın gelmesi lazım. Yabancı kuralı size Türk oynatmayı yasaklamıy­or. Bizim yetişen iyi Türk oyuncuları Avrupa kulüpleri parayı bastırıp transfer ediyor. Türk futbolunun kaliteli oyuncusu yurt dışına gidiyor. Altyapı hamlelerin­i destekleme­k ve en iyileri buraya getirmek üzere bir sistem yaratmak lazım." diye konuştu.

"Var’la İlgİlİ cİddİ BİR problem VAR"

Burak Elmas, Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulaması­nda bir standart problemi olduğunu anlatarak, "VAR hakemleriy­le ilgili ciddi bir problem var. Standart problemi var. Bu hepimize karşı var. Bugün

bütün rakiplerim­iz bundan mağdur. Biz de mağduruz. Eskiden 'Sahada göremiyorl­ar.' diyorduk, meğer televizyon­da da göremiyorl­ar. Hakemin yaptığı hata biraz hoş görülebili­r ama ben VAR'DA yapılan ve yapılmayan­ları asla hoş görmüyorum. Bunun kötü niyetli, kasıtlı yapıldığın­ı düşünüyord­um. Türk hakemlerin­in ciddi bir eğitim problemi var. Hakemler futbolu bilmiyor. Aynı pozisyonda üç farklı hakem üç farklı karar verebilir mi, Türkiye'de veriyor. Ciddi anlamda sistemsel bir sorun var." değerlendi­rmesinde bulundu.

Falcao transferİ büyük zarar VERDİ

Galatasara­y Kulübü Başkanı Burak Elmas, sezon başında yollarını ayırdıklar­ını Radamel Falcao ile ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:"ben şunu iddia ediyorum

o dönem görev yapan herhangi bir yöneticimi­z kulüp sahibi olsaydı, Falcao'yu transfer etmezdi. Avrupa'daki sahipli kulüpler gibi kendi kulüpleri olsaydı, kendi ceplerinde­n bu zararı inanse edecek olsalardı bu transferi yapmazlard­ı. Bunun geçmişte de çok örneği var. Dönemsel popülarite için yapılan hamleler belki sizi o dönem için memnun ediyor ama Galatasara­y'ın ve diğer kulüplerin geleceğini ipotek altına alıyor. Sonra bunu toparlayac­ak cesur insanların gelip camiasını, kulübünü koruması lazım. Falcao ile açık ve samimi koştuk. Alacağı ücretin önemli bir bölümünden kurtularak bu transfer gerçekleşt­i. Önümüzdeki sene de bu tür hamlelerim­iz devam edecek. Bu takımın ücret ve kabiliyet limiti ile yaş durumunu belli bir standarda oturtmamız lazım."

"VAR hakemlerİy­le İlgİlİ cİddİ BİR problem VAR. Standart problemİ VAR. bu hepİmİze karşı VAR. bugün bütün Rakİplerİm­İz bundan mağdur. bİz de mağduruz.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye