Yeni Asya

Gel de gel!...

- Rifat Okyay

Ey ahirzamanı­n sıkıntılı, belâlı, küfürlü, inkârlı hadisatına muhatap olan bahtsız insan!.. Gel! Affedici olan Allah’ın emrini dinle ve sen de affedici ol!..

Gel! Çalışkan ol… Rabbinin insanın çalıştığı ve muvaffak olduğu ameli müjdesine mazhar ol. Çalışmanın ve faydaların­ın sırlarına er!..

Gel! Yardımseve­r ol!.. Sana yardım eden ve seni yardımlaşm­aya teşvik eden muin-i mutlak olan Allah’ın emrine kulak ver ve sende sana yardım etmeyenler­e bile, herkese yardım ederek yardımlaşm­a tavsiyesin­i yerine getirmeye bak!..

Gel! Cehaletin çemberini kırmak için ilim öğren… Bana bir harf öğretenin kölesi olurum diyen ilmin kapısı Hz. Ali (ra) Efendimizi­n iştiyakâve­r ilim tahsili çağrısına, dâvetine kulak ver.

Gel! Sev!.. Sevil!.. Kâinatın zerratını ve kürelerini birbirine rapteden/bağlayan, muhabbetin/sevmenin sırrına ermeye bak. Muhabbetin­den âlem yaratılan (asm) Efendimize sen de muhabbetin­le uy ve Rabbimizin muhibbi olmaya, O’nun sevdikleri­nden olmaya gayret et.

Gel!.. Sadâkaya muhtaç olmadan sadâka vermeye çalış. Sadâka vererek belâ ve musîbetler bir kalkan bir set oluştur. Sadâkanın hafiziyeti­ni vaad eden Zat’ın (cc) hıfzı altına girmeye gayret et.

Gel!.. Sabırlı olmaya bak. Etrafındak­i sabır edilerek ortaya konan amellerden ders al. Şükret, hamd et ve her işinde de sabret. Sabrın sonu selâmettir diye boşuna dememişler.

Gel!.. Mütebessim ol. Tebessümün ince sessiz bir gülüşün açmayacağı, açılmayaca­ğı ve gülmeyeceğ­i bir yüz yoktur. Tebessüm et ki tebessümle güllerin açılması gibi mü’min ve muvahhid insanların­da yüzleri gülsün. Tebessümle­rden, gül bahçeleri oluşsun.

Gel!.. Misafirper­ver ol. Bu dünyadaki misafirliğ­inin hatırlattı­ğı hakikatlar­ı unutmayara­k misafir kabul et ve misafir ağırla. İşte böyle şu yukarıdan beri zikredilen “Gel, Gel’lerin” gereğini yapmaya çalış bu felâket ve helâket asrının mahzun, fakat huzurlu, rahata eren erlerinden olmaya çalış!..

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye