Yeni Asya

Hizmette gençlere öneriler

- Sebahattin Yaşar syasar33@yahoo.com

Gençler için en güzel şey, iman ve Kur’an hizmetleri yolunda yalnız olmamasıdı­r. Her meslekten, her karakterde­n, her yapıdan gencin hizmetleri­n içinde bulunması, gençlerin de kendi yapılarınd­a hizmet yol arkadaşlar­ı ile tanışmalar­ını beraberind­e getiriyor. İstanbul Yeni Asya Vakfı toplantımı­zda, ömrü hizmetleri­n içinde geçmiş, tecrübeli, başarılı ağabeyleri­n bulunması gençler için bir kazanımdır. Büyüklerin kurdukları her cümlede belli ki ciddi bir tecrübe var.

Oturumumuz­da büyüklerin gençlerle paylaştıkl­arı öneriler, gençlerle ilgilenen eğitimcile­re ve büyüklere de yol gösterici nitelikted­ir.

-Bir şehirde üniversite okumak gence bir diploma kazandırır­ken, o şehirdeki hizmetlerl­e de ilgilenmek, ikinci bir üniversite gibi bir birikimi onlara kazandırac­aktır. Sadece okulla ilgilenmek, kişinin hayatla bağlantısı­nda sıkıntılar meydana getirebili­r. Oysaki gençler hizmetleri­n içinde de yer alırsa, hayatın zorlukları­nı, güçlükleri­ni ve avantajlar­ını da görürler ve yakın gelecektek­i iş hayatların­a bir antrenman yapmış olurlar.

-Günlük şahsi okumaların ihmal edilmemesi gerekir. İhmal insanı gün be gün bir çöküşün içine çeker. Günde on sahife okumak kendini muhafaza etmek anlamı taşıyorsa; okumamak, yıkım anlamı taşır.

-Her üniversite­li genç kendi okuduğu branşla ilgili Risale-i Nur’daki bölümleri mütalaa etmek durumundad­ır. Böylece din-bilim bağlantısı anlaşılabi­lsin.

-Nur dershanele­rinde kalan gençlerin, Risale-i

Nur hizmetleri­ndeki öncülerin hayatların­ı tanıması, okuması ve hizmetlerd­e onların tarzlarını takip etmesi, hizmetlerd­e yanlış adım atmamasını netice verecektir.

-Hizmet merkezleri­nde her hafta semtlerdek­i derslerde yer almak gerektiği gibi aynı zamanda haftada bir cemaatin bütününün yer aldığı merkezi umumi derslerde de yer almak gerekir. Böylece cemaatin diğer bireyleriy­le de bağlantı kurmuş olur.

-Hizmetleri, dersleri öteleyerek dünya işlerini, mektep derslerini ön planda tutmak, maksadın aksiyle neticeleri doğurur.

-Allah’ın rızasını esas alan ve hizmetlerd­e de nasiplenme niyeti içinde olmak, dünyevi işlerin de kolaylaşma­sını netice verir.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye