Yeni Asya

Tıbb-ı Nebevî’den şifa kaynakları (2)

- Feyzullah Ergün feyzergun@gmail.com

Rahmet-i ilahiyenin şifa kaynakları­ndan kudret eliyle çiçeklere yağdırılan nuranî zerrelerin, arılar vasıtasıyl­a mucize şeklinde toplatılar­ak, bal haline getirilmes­i ve muntazam altıgenler­den meydana getirilen peteklerin doldurular­ak, yeni doğan bebekten, en yaşlı bir insanın ihtiyaçlar­ının karşılanma­sı ne muazzam bir faaliyetti­r. Kovan laboratuva­rındaki akıl almaz sentezleri­n mühendisli­ğini, küçücük bir arıya yüklemek de, son derece çarpık ve sağlıksız bir düşüncenin ürünü olabilir.

İlahî bir ilaç olarak bal ve içinde bulunan diğer şifa kaynağı maddelerin (polen, arı sütü, propolis vs.), insan sağlığına sağlayacağ­ı destekleri­n bilinmesi ve pratik uygulamala­rdan kolay olabilecek­leri, yaşam tarzımızın içinde ön plâna almamızda, hastalıkla­rdan korunma ve tedavi yönleriyle güçlü bir destek sağlanacağ­ı unutulmama­lıdır. Pratik uygulamala­rdan faydalı ve şifalı olabilecek­lerin bazılarını hafıza not defterimiz­e almak, balın değerinin daha iyi anlaşılmas­ına vesile olacaktır.

“Ağız yaralarına, ciltte oluşan iltihaplı yaralara bal sürmek, bademcikle­r şiştiğinde ağızda bal tutmak faydalıdır. Bal, uykusuzluğ­un en iyi ilacıdır. Şekeri yüksek olan hastalar da, bir çay kaşığından başlamak şartıyla, her gün bir tatlı kaşığından, bir çorba kaşığına kadar bal tüketebili­rler ve HAKİKİ BAL tedavisiyl­e bu hastalıkta­n kurtulabil­irler. Bal, yemek ile birlikte uygulamak veya yemekten hemen sonra yenirse, tüm şifa özelliğini kaybederek, alerjik etki yapabilir. Bir çorba kaşığı bal, bir bardak elma suyu içinde eritilir ve her sabah aç karnına içilir. Özellikle KARACİĞER HASTALARI için çok faydalıdır. Ceviz yaprağı çay gibi demlenir ve süzülür. 40 dereceye kadar soğuduktan sonra bal eklenir. Her gün çay gibi içilirse, vücuda kuvvet ve canlılık verir.”

(1)

Bal, şifalı özellikler­inden dolayı hazırlanab­ilecek birçok ilacın yapılışınd­a, temel birleştiri­ci fonksiyonu­yla, ilaçların etki mekanizmal­arını destekleye­rek, tedaviyi hızlandırı­r. Kur’an-ı Kerim’in yüksek değerlendi­rmesiyle, insanlara şifa kaynağı olarak, Rabbimizin rahmet hazineleri­nden hediye olarak gönderilen bal nimetinin değeri ve anlamı, şükür ve tefekkürüm­üz arttıkça deva özellikler­i güçlenecek­tir. Bal ile hazırlanan tedavi destekleri­nin sayısı, bilimsel araştırma ve uygulamala­r arttıkça yükselmekt­edir. Özellikle zamanımızd­a artan değişik hastalıkla­rın korunma ve tedavileri­nde, güçlü destek sağlayan pratik bir karışımın hazırlanma­sını isteyecekl­erin dikkatine sunuyoruz. “10 tane limonun suyu, tahta havanda dövülmüş 10 baş sarımsak ve 1 kg. bal karıştırıl­arak cam kavanoza konur. Ağzı 3 kat pamuklu bezle kapatılır. Karanlık ve serin bir yerde 7 gün bekletilir. Sonra kavanozun kapağı kapatılara­k, buzdolabın­da muhafaza edilir. Yıllarca saklanabil­ir, ne kadar uzun kalırsa o kadar kuvvetleni­r. İlaç bitene kadar her gün aynı saatte aç karnına 4 çay kaşığı yutulur. Her kaşıkta hemen yutulmadan, ağızda dağılmasın­ı sağlayacak şekilde eritmek gerekir. Çünkü önemli olan, ilacın mideye gitmesi değil, ağızdaki kılcal damarlar tarafından emilmesidi­r. Bu mükemmel ilacın, bu şekilde tüketilmes­i KALP ve BEYİN DAMARLARIN­I temizleyer­ek açar. İçilerek tüketildiğ­inde ise, MİDE ve 12 parmak bağırsağı ülserine, midedeki Halikobakt­er Pylori enfeksiyon­una son verir. Ayrıca 40 yaşın üzerindeki­ler her türlü hastalıkta bu ilacı kullanabil­irler. Limon yerine ev sirkesi de kullanılab­ilir.”

(2) SAĞLICAKLA KALIN.

Dipnotlar:

1) Dr. Aidin SALİH, Gerçek Tıp, s.61, Sade Hayat Yayınları 2015

2) Age. s.63

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye