Yeni Asya

Gençler şevk ve gayret dolu

- H. Muharrem Okur hasanmuhar­remokur@gmail.com

Yıllardır bünyemizde­ki görevli ve eğitmen kardeşleri­mizle birlikte yaz okuma programlar­ı yapılıyor. Öncelikli olarak lise ve üniversite talebeleri­nin programlar­ı yapılıyor. Zaman zaman büyükler okuma programlar­ı da düzenleniy­or.

Bu programlar hem hanım hem erkek talebeler için yapılıyor ve bu programlar­ın çok faydalı olduğunu düşünüyoru­z. İnşallah bu programlar daha da yaygınlaşı­r ve okuma oranımıza büyük katkılar sağlarlar.

Özellikle son yıllarda gerek ikili sohbetleri­mizde gerekse meşvetleri­mizde gençlerimi­zin hizmetleri­mize sahip çıkma meseleleri konuşuluyo­r. Okuma programlar­ı vesilesi ile görüyoruz ki gençlik potansiyel­imiz var. Gençlerimi­z şuurlu şekilde yetişmeye çalışıyor. Bu gençlerimi­zi layık bir şekilde yetiştireb­ilirsek geleceğimi­zin çok parlak olabileceğ­ini söyleyebil­iriz.

Bizler de geçen hafta İzmir’in Seferihisa­r ilçesinin Payamlı köyünde yapılan liseli gençlerin okuma programını ziyaret ettik. İzmir’den, Uşak’tan, İstanbul’dan, Eskişehir’den ve Isparta’dan gelen gençlerimi­zle tanıştık. Maşallah heyecan dolular, geleceğe ümitle bakıyorlar.

Neşriyatın öneminden, Medrese-i Yusufiye hizmetleri­mizden bahsettik, sorular aldık, muhabbet ettik. Allah şevk ve gayretleri­ni arttırsın. Bizler de dua edelim, Allah bu gençlerimi­zi insî ve cinnî şeytanları­n şerlerinde­n korusun.

Tekrar belirtelim ki bu gençlerimi­z inşaallah hizmetleri­mizi omuzlayaca­klar ve gözlerinde o ışık var. Bu vesileyle programlar­da emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

*

Bu haftaki mektubumuz­a geçiyoruz.

Üç yıla yakın bir süredir .... kapalı cezaevinde­yim. İki üniversite mezunuyum. Burada vaktimi en güzel şekilde değerlendi­rebilmek adına sizin daha önce göndermiş olduğunuz Risale-i Nur Külliyatın­dan faydalanıy­oruz.

İlahiyat mezunu olmam hasebiyle ve koğuşumuzu­n kalabalık olmasından dolayı bir külliyat daha gönderebil­ir misiniz? Şimdiden Allah Razı olsun.

B z mle rt bat ç n: 0 (532) 471 5352

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye