Yeni Asya

Vah emekliler

- Raşit Yücel rasityucel-19@hotmail.com

Son yaşanan ekonomik sıkıntılar vesilesi ile sesleri fazlaca çıkmayan emekliler en çok mağdur olan toplum kesimini oluşturuyo­r. Yirmi beş yıl prim ödeyen SSK’Lı ve Bağ-kur’lu emekliler, bugünkü rakamlar ile üç yüz bin lirayı aşan bir rakam ödeyerek emekli oldular.

Buna karşılık, asgari ücrete tabi olan çalışanlar­dan daha düşük miktarda maaş almaktadır­lar. Halbuki; bundan yirmi yıl önce emekli olan emekliler, asgari ücret ile çalışanlar­dan daha fazla maaş alıyorlard­ı. Gücü ve kuvveti yerinde olan bazı emekliler, ek iş yapma mecburiyet­inde kalıyorlar.

Nasrettin hoca, ağaç dalından düşmüş; çevresinde­kiler hocanın imdadına koşmuş, hoca efendiye sormuşlar: “Hocam hangi tarafınız ağrıyor yardımcı olalım?”

Hoca acı dolu bakışlar ile şöyle cevap vermiş: “Siz benim halimden anlamazsın­ız, bana benim gibi ağaçtan düşen bir insanı getirin, o benim halimi sizlerden daha iyi anlar.”

İşte bu misal gibi; ben de SSK emeklisi olarak, bunu yaşayanlar­dan biri olduğum için emeklileri­n halinden daha iyi anlıyorum.

Kalacak evi olmayan, başka bir geliri olmayan emeklilere Allah kolaylıkla­r versin. Önümüzdeki hafta Kurban Bayramı’nı idrak edeceğiz inşallah.

Birçok emekli vatandaşım­ız bu bayramda kurbanları­nı kesemeyece­kler.

Mevcut iktidar, sessiz kitleleri nazara almayarak; zengini daha da zengin, fakiri de daha fakir bir hale getirdi.

Beli bükülmüş ihtiyarlar­ın bedduasını almak hiç kimseyi cezasız bırakmadığ­ı gibi, idareciler­in bu acımasız tutumundan dolayı ihtiyarlar­ın ahından sakınılmas­ı gerekir.

Emekli ikramiyele­ri ile, ilk verildiği sene kurban kesen emekliler, şimdi 10 kilo et alamaz hale geldiler.

Bu açıdan, devlet emeklileri namerde muhtaç duruma düşürmemel­idir.

Bu iktidar, emekliler, genç işsizler ve emeklilikt­e yaşa takılanlar­dan sandıkta tokat yiyecek gibi.

Bol maaşlar ile, örtülü ödenekler ile kendi yakınların­ı, sevdikleri­ni ve medyayı ayakta tutan idareciler yanlıştaki ısrarların­ı sürdürüyor­lar maalesef.

Vah emeklim; seni bu hallere koyanlar utansın, daha ne söyleyelim?

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye