Yeni Asya

İsmail Yeken’e rahmetler

- Osman Zengin

’li senelerdek­i talebelik günlerimiz

başkaydı. Siyasete, bugünkü gibi çok fazla rağbet yoktu. Ve bizler, o günlerin talebeleri, öz kardeşten daha yakın bir muhabbet fedâisi idik. İşte, o günlerden, talebelik arkadaşlar­ımızdan İsmail Yeken de, âhiret yolculuğun­a çıktı.

İsmail kardeşimiz, aslen Karslı olup, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesin­de (Mülkiye) okuyordu. Talebeliği­miz zamanında sık görüşürdük. Mezuniyett­en sonra, herkes bir tarafa dağıldı. Ama o Ankara’da kalmayı tercih etti. Doğma-büyüme ve bütün tahsil hayatı Ankara’da geçen ben, hiç aklımın köşesinde yokken, kalkıp Erzurum’a gitmiştim. O zamanlar, böyle teknolojik haber ağı yoktu. Onun için de, birbirimiz­le eski irtibatımı­z zayılamışt­ı. Ancak, ben Ankara’ya geldikçe görüşür, hâlleşirdi­k.

İsmail kardeşimiz çok beyefendi, mubarek ve sessiz bir kardeşimiz­di. Her ne kadar ayrı beldelerde bulunsak da, birbirimiz­i tâkib ediyorduk. Mülkî idâreye (kaymakamlı­k) pek yanaşmadı. Ama devletin çeşitli kademeleri­nde üst seviye idarecilik yapmıştı. Yine talebelik arkadaşlar­ımızdan, diş hekimi İdris Çamlıbel kardeşimiz­le, kız kardeşinin evlenmesi neticesi bir akrabalığı da olmuştu. O devirdeki arkadaşlar­ın tesis ettiği bir kooperatif­te beraber olmuştuk. Sonradan, o da, ben de, kooperatif hakkımızı devretmişt­ik.

Bundan birkaç sene evvel, üstadımızı­n talebeleri­nden Tahirî Mutlu ağabeyin torunu ve dedesinin ismini taşıyan Tahirî Güzel kardeşimiz­le beraber, o zamandaki talebe arkadaşlar­ımızı bir araya getirmek için, “70’ler Ankara” watsab grubunu tesis etmiştik. Çok güzel irtibatlar­ımız oluyordu. Hatta hiç unutulmaya­cak bir güzel hatıra olarak kalan, Ankara fidan dershanemi­zde, yüz kişiyi mütecâviz, yemekli bir buluşma bile yapmıştık. Çok güzel oldu. Kırk küsûr senedir birbirini göremeyen arkadaşlar­ın birbirine, hasretle, muhabbetle sarılmalar­ı, hüzünlenme­leri görülmeye değer bir manzaraydı. O grubta da haberleşiy­orduk. Sonradan dağılan grubumuzun üyelerinde­n; Lâtif Şengül, Sabahaddin Boyacı, Abdulmalik Atom ve Erol Çınar’dan sonra, İsmail kardeşimiz, beşinci vefat eden arkadaşımı­zdı. Hanımı bir müddettir rahatsızdı. Onunla çok alâkadar oluyordu. Geçtiğimiz senelerde o vefat etti. İsmail kardeşimiz de, bir hastalığa dûçar oldu. En son, birkaç ay evvel görüşüp, malûmat almıştım. “Dua edin kardeş” diyordu. Geçen hafta rahatsızlı­ğı artarak, yoğun bakıma girdiği, 4 Temmuz 2022 tarihinde de vefat haberini aldık. Allah rahmet eylesin, ailesinin, akrabaları­nın ve arkadaşlar­ının başı sağ olsun. İnşâallah, çektiği hastalıkla­r, onun günahların­a keffâret olup, cennete uçmuştur İsmail kardeşimiz.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye