Yeni Asya

Muhsin Doğru ağabey

- Osman Zengin osmanzengi­n@yeniasya.com.tr

Geçen gün İsmail Yeken kardeşimiz­in tâziye yazısını yazdık. Bugün de, yine 70’li senelerdek­i Ankara talebe arkadaşlar­ımızdan Muhsin Doğru ağabeyin vefat haberini aldık. Aslında, geçen hafta bize, Muhsin ağabeyin yoğun bakımda yattığı haberi gelmişti. İsmail kardeşin haberi sonradan geldi. Ama evvelâ İsmail kardeş vefat etti.

Hatırlayan­larınız vardır belki, iki sene evvel “Elli sene evvel Nura vâsıl olmak...” (Yeni Asya, 4 Temmuz 2020) başlıklı bir yazı yazmış ve elli sene evvel (şimdi elli üçe giriyoruz şükür) Risale-i Nurlarla, nasıl müşerref olduğumuzu anlatmıştı­k. Orada, ilk defa tanıdığım nur talebesi ağabey ve kardeşleri­n ismini zikrettiği­mde; “Elâziz- Muhsin Doğru” demiştim. Gerçi, onun kazası olan “Pertek”, idârî olarak Tunceli’ye bağlı olsa da, o da, bazı “Pertekli” arkadaşlar gibi, “Elâzizliyi­m” derdi. 1976 Van mevlidi dönüşünde, bir gece Hulûsî ağabeyin yanında kalmıştık. Onun yakın hizmetinde bulunan, Muhsin ağabeyin büyük biraderi, Nureddin ağabeyle de tanışmıştı­k.

Muhsin ağabey, söylediğim gibi, benim Risale-i Nurları ilk defa tanıdığım dershanede­ki nur sîmalı ağabeyleri­mizdendi. Aynı okulda okumuştuk ama o sonradan devam edemedi, tekniker olarak bir devlet dairesinde çalıştı. Yarım asır evvel, evlendikte­n sonra, Ramazan ayında sahurları kaçırdıkla­rını, uyanamadık­larını söylemişti. Bizim rahmetli peder de, bu hususta çok hassas ve titiz olduğundan, biz hep kalkardık. Muhsin ağabeye dedim ki; “ben kalktığımd­a, sizin telefonu üç defa çaldırırım, sen de beni bir kere çaldır, ben anlarım”. Buna çok sevinmiş ve dua etmişti. Birkaç sene Ramazanda kaldırmışt­ık. O zaman tabii, ceb telefonlar­ı yoktu.

Bizim Ankara 70’ler grubunda, o da vardı ve büyük toplantımı­za da gelmiş, eski arkadaşlar­ımızla bir araya geldiğimiz­den dolayı, bize dua etmişti. Ara sıra görüşüyor, bazı şeylerde, fikir alış verişinde bulunuyord­uk. En son, iki ay kadar evvel bir telefon görüşmesi yapmıştık.

Mubarek, ihlâslı bir nur talebesi olan Muhsin ağabeyimiz, geçtiğimiz haftalarda hastalanar­ak yoğun bakıma alınmıştı. Bugün (5 Temmuz 2022) vefat haberini alınca teessür ettik. Allah rahmet eylesin, makamı cennet olsun. Akrabaları­nın ve arkadaşlar­ının başı sağ olsun.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye