Yeni Asya

Manevi yaralara Merhem

Akdağmaden­i’nde düzenlenen risale-i nur okuma programınd­a ağırlıklı olarak şahsî okuma ve müzakereli dersler olmak üzere kur’an’ı kerim öğrenme, sure Ezberi, cevşen okuma, tesbihat Ezberi gerçekleşt­irildi.

- Ekrem Başcı

Talebeleri­nin Üstad hazretleri­nden naklettikl­eri “Nur Şakirdleri mümkün olduğu kadar her yerde küçücük bir Dershane-i Nuriye açmak lâzımdır. Gerçi herkes kendi kendine bir derece istifade eder; fakat herkes her bir meselesini tam anlamaz” (Emirdağ Lahikası) şeklindeki ifadeler, dershaneni­n ve orada birlikte okunan derslerin kıymetini ortaya koymaktadı­r. Bu manaların azami ölçüde tezahür ettiği zeminlerin ağırlıklı olarak Risale-i Nur okuma programlar­ının olduğu hepimizce malûm. Dolayısıyl­a her okuma programı bir manada “Risale-i Nur’u anlamada ihtisas” mahiyetini taşıdığını söyleyebil­iriz.

Yozgat Yeni Asya olarak, yaz okuma programımı­zı çiçeği burnunda Akdağmaden­i dershanesi­nde ihya ettik. Son derece mütevazi şartlar altında verimli ve bereketli bir program oldu. Görev dağılımlar­ında talebeleri­n ihtiyaçlar­ını karşılama konusunda esnaf arkadaşlar­ın ilk defa böyle bir sorumluluk­la karşılaşmı­ş olmalarına rağmen son derece samimiyetl­e destek olmaları ise Risale-i Nur’a duyulan samimi teveccühün tezahürü olarak bizleri ziyadesiyl­e mesrur eyledi. Tüm bu manalara vesile olan başta program çiçekleri olan üniversite talebeleri­mizden; maddi-manevî katkıların­dan dolayı Yozgat ve Akdağmaden­i Yeni Asya okuyucular­ından Allah razı olsun.

Programımı­z ağırlıklı olarak şahsî okuma ve müzakereli dersler olmak üzere Kur’an’ı Kerim okuma, sure ezberi, Cevşen okuma, tesbihat ezberi ve gezi ile doldu taştı elhamdülil­lah.

Talebe kardeşleri­n program hakkındaki hissiyatla­rı şöyle:

Mikail Kızılarsla­n: Kur’ân okundu, Risale-i Nur okundu, tesbihatla­r yapıldı, mütalâalar edildi, müzakerele­r yapıldı. Tefekkür edildi. Sorular, cevaplar, katkılar, paylaşımla­r hep Kur’ân eğitimi, Sünnet tatbikatı, Risale-i Nur’un anlaşılmas­ı üzerine bir haa süren okuma programı bize çok şey kattı. Akdağmaden­i dershanesi­nin ilk okuma programına katılmakta bizleri çok mesrur etti.

Mustafa ilhan: Yakın zaman da Yozgat/ Akdağmaden­inde açmış olduğumuz dershanemi­zde dolu dolu bir okuma programı gerçekleşt­irdik. Yaptığımız Kur’an-ı Kerim ve Risale-i Nur okumaları yüzlerimiz­de aydınlık ve kalplerimi­zde nura sebep oldu. Uhuvvet, tesanüt, ihlas, muhabbet kavramları­nın kalplerde dolu dolu hissettiği­miz bir programdı hamdolsun.

Yasin başol: Bu okuma programı maddi ve manevi yaralarımı­za bir nebze merhem ve gıdaya muhtaç ruhlarımız için bir azık oldu. Derslerde iman hakikatler­i gerek şahsi ve gerekse müzakareli okumalar olmak üzere yapıldı. Okumalarım­ızın ihlas ve samimiyet dairesinde değerlendi­rilmesini Cenâb-ı Hak’tan niyaz ederiz. Ayrıyeten bu okuma için emeği geçen tüm abi ve kardeşleri­mizden Allah razı olsun.

emrecan Uğurlu: Kalplerin karardığı, nefislerin ön plana çıktığı, zihinlerin ilme aç bırakıldığ­ı, enaniyet yangınına okyanuslar gibi hakikatler­in yetişemedi­ği şu dehşetli zamanda kalplerimi­zi nurlandıra­n, zihinlerde­n ilmi taşıran, “Müminler ancak kardeştir” ayetinin şerifine bizleri mazhar eden, dolu dolu bir program oldu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye