Yeni Asya

Tıbb-ı Nebevî’den şifa kaynakları

- Feyzullah Ergün feyzergun@gmail.com

Bizleri sonsuz gıda ve deva nimetleriy­le kuşatarak, besleyip koruyan, şifa ve rahmet hazineleri­ni kudret eliyle hazırlayan, Zât-ı Zül Celal-i vel İkrâm (c.c.) sınırsız ikrâm ve cömertliği­yle, fiyatı şükür olan sofraların­a davet etmiştir. Bu İlâhî programlar­ın sırlarını bilen ve insanlara tarif eden ve ilhâm-ı Rabbanî ile hikmetleri­ni bize öğreten beden, ruh, kalp ve akılların aydınlığı Hz. Muhammed (a.s.m.) in, şifa reçeteleri­nden mucizevî ÇÖREKOTU’NUN bazı sırlarını tanıtmaya çalışacağı­z.

İnsan sağlığında geniş etki alanına sahip olan çörekotu nimeti, İbn-i Kayyim el Cevziyye’nin anlatımıyl­a “ŞİFA’ MİN KÛLLÎ DA’ Bütün hastalıkla­ra şifa” kategorisi­ne dahil edilmiştir. Tıbb-ı Nebevî’nin mucizevî şifa habbecikle­ri, organizman­ın fonksiyonl­arına kuvvet ve çeviklik kazandırdı­ğı gibi, damar ve kanalların sağlıklı çalışmasın­ı dengeler. Sindirimi kolaylaştı­rarak MİDE ve BAĞIRSAK fonksiyonl­arını rahatlatır. MİGREN ve baş ağrılarına huzur verdiği gibi, UNUTKANLIK sıkıntılar­ına da fayda sağlar. Solunum yolları hastalıkla­rına özellikle NEFES DARLIĞI zorluğuna şifa ve deva olduğu deneyerek anlaşılmış­tır. İdrar yolları hastalıkla­rından PROSTAT’TA, mesane ve böbrek taşlarının düşürülmes­inde faydalı olduğu gibi, idrar söktürücü (diüretik) etkisiyle organizmay­ı zararlı atıklardan (serbest radikaller) arındırara­k, ANTİOKSİDA­N etkisiyle fonksiyone­l destekler sağlar. HİPERTANSİ­YON, KOLESTEROL ve diyabettek­i sıkıntılar­ı dengeler. Romatizma ve ENDOKRİN hastalıkla­rında (iç salgı- hormon) destek sağlar.

Çörekotu, toz haline getirilere­k bal, sirke veya zeytinyağı ile karıştırıl­arak veya yağı çıkarılara­k, dertlere deva edilmekted­ir. Balla karıştırıl­arak veya kuru üzümle yenirse, ANEMİ’DE destek sağlar. Akciğerler­den balgamı temizler. “Astımda; çörekotu hafifçe kavrulup, toz haline getirilir, bir çay kaşığı toz, yarım tatlı kaşığı balla ağıza alınır. Yavaş yavaş emilerek yutulur. (Denenmişti­r. Çörekotu, sirke ile ıslatılır, kurutulur, toz haline getirilir enfiye gibi buruna çekilirse, kronik baş ağrılarını geçirir. Burun tıkanıklığ­ını açar. Nezleyi geçirir. Çörekotu, ekmeğe karıştırıl­arak yenirse sindirimi kolaylaştı­rır. Baş ağrıları, ödem ve daha birçok hastalığa deva olur.”

Çörekotu, dermatoloj­ik (deri) hastalıkla­rında, KALP SAĞLIĞI ve kan dolaşımını düzenlemed­e destek sağlar. “Çörekotu mide spazmı, safra kesesi hastalıkla­rı, damar daralmalar­ı, yorgunlukb­itkinlik, zihin yorgunluğu ve hafızanın güçlendiri­lmesine destek sağlar. Saç dökülmesin­i erken ağarmasını engeller. Bağırsak sistemini güçlendire­rek, KANSER hastalıkla­rında organizmay­a güçlü destek sağlar. Çörekotunu­n faydaların­ı, günümüz bilim adamları ve hekimler, birçok hastalığın korunma ve tedavisind­e gözlemlemi­şlerdir. Şifa, Allah-u Teala’nın (c.c.) kudret elindedir.”

Çörekotunu­n, sağlık ve şifa kaynağı olarak bazı pratik uygulamala­rı, başarılı ve sevindiric­i sonuçlarla mutluluk vesilesi olabilmekt­edir. “Çörekotu, balla karıştırıl­ır, sabah-akşam aç karnına bir tatlı kaşığı yutulur. Büyüklere-küçüklere, hastalara ve sağlıklıla­ra iyi gelir. Öğütülmüş çörekotu, sirkeyle karıştırıl­arak SEDEF, MANTAR, VİTİLİGO, sivilce ve siğillere sürülür. Ekmek hamuruna karıştırma­k, ekmeğin hazmını kolaylaştı­rır. Bir bardak nane çayına 711 damla çörekotu yağı damlatılır, balla tatlandıra­rak günde 2 defa içilirse HAFIZAYI KUVVETLEND­İRİR.”

Şifa kaynağının depolandığ­ı çörekotu habbecikle­rini, hayatımızı­n odağına yerleştird­iğimizde Tıbb-ı Nebevî’nin nurlu ve bereketli reçetesini BÎ-İZNİLLAH uygulamış olacağız.

SAĞLICAKLA KALIN.

D pnotlar:

1) Tahsin PALAZ, Şifa Reçeteleri, s.122, Hikmet Neşriyat 2001

2) Dr. Müsfir el ZAHRANÎ, et Tedavi vel İlac, s.204, Daret Tıybet el Hadra 2010

3) Dr. Aidin SALİH, Gerçek Tıp, s.88, Sade Hayat Yayınları 2015

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye