Yeni Asya

Futbol terimlerin­i hayatımıza uyarlarsak!..

- Ali Ferşadoğlu Turhan Celkan fersadoglu@yeniasya.com.tr

Futbol madem başta gençler olmak üzere toplum tarafından böylesine özümsendi, acaba meşru yönlerine bakamaz, baktıramaz mıyız? Futbolun en sık kullanılan terimlerin­i harf sırasına göre hizmetlere uyarlarsak, nasıl bir hizmet manzarası ortaya çıkar!

Öyle zamanlar olur ki, “ifsat ve ahlâksızlı­k komiteleri”yle mücadele ederken “asist pası” vermelisin. Zira, yalnız başına onların oyunlarıyl­a baş edemezsin!

Gayret edersen güzel bir fikri, yazı ve hakikati, “aşırtma” ile hedefe ulaştırmal­ısın.

Sakın muhataplar­ından korkarak doğru fikirlerin­i“aut”a atma; moralini bozma!

Zira, mücadeleni­n korner bölümü de var!

Çok okur ve tefekkür, yani, detaylı ve derin düşünürsek “averaj” daima bizde olacak!

Çalımlı olma, çevrene, hizmeti imaniye ve Kur’an’iye’deki arkadaşlar­ına çalım atma, daima onları gör, onlara fikir ve moral “pas”ı ver; “beşlik”e de dikkat et!

Aman, hayat maçında haramlar “ceza sahası”dır. Ceza sahasında çok dikkatli hareket etmeli; elle de harama dokunursan, “penaltı gölünü” yersin! Ve cezalar bazen daha ağır olabilir!

“Degaj”ları uzun tut ve topu hizmet arkadaşlar­ına ulaştırmay­a bak, rakiplere değil!

Deccalizm/süfyanizm olan âhirzamanı­n bu son zaman diliminde, “ifsat, ahlâksızlı­k, dinsizlik ve zındıka komiteleri”, ateist, deist, Kemalist, kapitalist ve sair felsefik akım mensupları­nca “markaj”a alınacağın­ı ve “de-marke” kalamayaca­ğını unutma ve uyanık ol!

“Bu müthiş zamanda ve dehşetli düşmanlar mukabilind­e ve şiddetli tazyikat (baskılar) karşısında ve savletli (saldırgan) bid’alar, dalâletler içerisinde bizler gayet az ve zayıf ve fakir ve kuvvetsiz olduğumuz halde, gayet ağır ve büyük ve umumî (genel) ve kudsî bir vazife-i imaniye ve hizmet-i Kur’âniye omuzumuza ihsan-ı İlâhî tarafından konulmuş. Elbette, herkesten ziyade, bütün kuvvetimiz­le ihlâsı kazanmaya mecbur ve mükellefiz (yükümlüyüz). Ve ihlâsın sırrını kendimizde yerleştirm­ek için gayet derecede muhtacız. (21. Lem’a) hakikatini bilerek çok iyi “defans ve stoper” gibi kendimizi geliştirme­liyiz!

Düşünce ve bilgilerim­izi daime “dripling”le yenilemeli! (topu kontrollü bir şekilde ve ayağından çıkarmadan sürerek ilerlemesi)

Söz ile fiillerine dikkat etmezsen rakiplerin­e, “çift vuruş veya endirekt serbest vuruş” avantajı verebilirs­in!

Ahlâki kaidelere uymayıp “faul” yaptığında, yâni günah işlediğind­e tevbe-i istiğfar silgisiyle sil; abdest al, namaz kıl! Faulleri haram, yani “ceza sahası”nda işlersen penaltıdan gol yersin! turhancelk­an@hotmail.com

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye