Yeni Asya

İhracatta Rusya fırsatı

MOTOR aşin CEO’SU Saim aşçi, rusya-ukrayna arasinda Yaşanan Savaş SONRASINDA Ortaya ÇIKAN Süreçte, rus şirketleri­n Türkiye’ye Yöneldiğin­i Ve ihracatta Yeni firsatlari­n Ortaya ÇIKTIĞINI Söyledi.

-

motor Aşin CEO’SU Saim Aşçı, Rusya-ukrayna arasında yaşanan savaş sonrasında ortaya çıkan süreçte, Rus şirketleri­n Türkiye’ye yöneldiğin­e ve ihracatta yeni fırsatları­n ortaya çıktığına dikkat çekti. “Rus hükümeti, 30 Mart’ta kabul ettiği yasa ile paralel ithalatı yasallaştı­rdı. Böylece ambargoyu aşacak ithalat kanalları ile otomotivde­ki darboğazı düşürmeyi amaçlıyor. Sadece Nisan ayında ülkemizde 136 yeni Rus şirketin kurulduğu ve 30 Milyar Dolarlık Rus otomotiv endüstrisi­nde tedarikte ve satış sonrasında kullanılac­ak yedek parça stokunun hızla tükendiğin­e dikkat çeken Saim Aşçı, “Rusya şu anda ham maddeyi elinde bulundursa dahi nitelikli ve katma değer sağlayacak ürün üretme kabiliyeti­nin ülkemizde daha yüksek seviyede olduğunun bilincinde, 90’lardaki bavul ticareti gibi değil, güçlü temellere dayanan ikili ilişkiler inşa edildiği takdirde tedarik sanayinde Rusya fırsatı ihracatımı­zı 2,5-3 Milyar Euro’ya katlar” dedi.

ÇİN TÜRKİYE’NİN AVANTAJINI Yakalayama­z

Rusya tedarik zincirinde­ki kırılmalar ve ambargolar sonucu Çin’den tedarik yapsa da Türkiye’nin sağladığı coğrafya ve fiyat avantajını yakalayama­yacağını kaydeden Aşçı, “Rusya gibi büyük bir pazarın otomotiv özelinde dönen çarkları durdurma şansı yok. Bu anlamda hem kapasite hem lojistik avantajı ile en uygun yer Türkiye’dir. Özellikle ürünün daha değerli olduğu bir döneme

Motor aşin CEO’SU Saim aşçı,nisan ayında ülkemizde 136 yeni Rus şirketin kurulduğu söyledi. girdiğimiz de düşünülürs­e daha kabul daha öncelikli olacaktır. Yani burada edilebilir kâr marjlarıyl­a bu talepler yapılması gereken son gelişmeler­i karşılanab­ilir. Günün sonunda fırsat bilip, farklılaşm­a stratejisi­ni fiyat bu büyük pazarın dönen çarklarını düşürerek değil; hizmet, çeşitlilik en hızlı şekilde devam ettirmesi rekabet ve bulunabili­rlik ile sağlayabil­mektir.” edilebilir fiyat yaklaşımın­dan şeklinde yorumladı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye