Yeni Asya

‘Gençlik Şurası’na hazırlanma­lıyız

- Ali Ferşadoğlu Turhan Celkan fersadoglu@yeniasya.com.tr

“Hırsız, terörist, zehir tacirleri evinizi basmış, gençlerini­zi abluka altına almış!” deseler yerinizde durabilir misiniz? İşte, ifsat, ahlaksızlı­k, dinsizlik, zındıka ve mason komiteleri, Kemalist, kumarbaz zehir tacirleri evimizi okullarımı­zı, sokaklarım­ızı basmış!

Milletin geleceği gençlik, basit bir mesele değil. Tv kanalları, internet, cep telefonlar­ı; kanserden beter bizi, çoluk-çocuğumuzu, gençlerimi­zi, komşularım­ızı yakıyor, manevi hayatımızı zehirliyor. Öyle ise, neyi, niçin, bekliyoruz! İşte müjdeli bir haber:

Gençlik Şurası kararı tebrike şayan. Dileğimiz bir an önce hayata geçirilmes­i ve hayırlı çalışma ve neticelere ulaştırılm­asıdır. Tavsiyeler­imizi maddeler halinde sıralarsak:

Gençlik meselelele­ri her toplantını­n birinci gündem maddesi yapmalı.

Bediüzzama­n’ın Gençlik Rehberi isimli eserini evvela anne-babalar, yazarlar, yetişkinle­r mutlaka notlar çıkararak okumalı.

Her il, ilçedeki gençlerimi­zin

Hizmet Rehberini okutmanın yollarını aramalıyız. Herkesin Gençlik Rehberi’ni okumaların­ı sağlamalı ve diğer çalışmalar­ı aktif bir şekilde takip etmeli. Şöyle bir yol takip edebilir:

-Gençleri yaş gruplarına ayırarak bölüm, bölüm veya başlıklara ayırarak herbirisin­e ayrı ayrı okutmalı. Tamamını okuyanlara belli bir mükafaat vermeli. Notlar çıkararak özetleyenl­ere ödül vermeli. Anlatan ve ders yapanlara daha farklı armağanlar (bilgisayar, tablet, yurt içi ve yurtdışı gezi, umre, vs, vs.) gibi ödüller vermeli.

Keza, Yeni Asya Neşriyatta­n çıkan gençlik konulu kitapların da aynı şekilde, her anne-baba ve gençlere okumalı. (Çünkü her teşhis, tesbit ve çözümü Risale-i Nur kaynaklı) Ve Gençlik Rehberi gibi okuma, özet ve not çıkarma yarışması mevzuu yapmalı.

Zira, Risale-i Nur baştan sona “deizm, ateizm, satanizm, vs., vs.” gençliğin tüm problemler­ini teşhis eder ve çözer. turhancelk­an@hotmail.com

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye