Yeni Asya

Zamlar alışveriş alışkanlık­larını değiştirdi

Iğneden IPLIĞE TÜM ÜRÜNLERDE GÖRÜLEN YÜKSEK fiyat artışları, Tüketicile­rin alışveriş alışkanlık­larını değiştirdi. artık her 3 kişiden birinin alışverişt­e TEK kriteri “En ucuz” ÜRÜNÜ Satın almak.

-

son dönemlerde iğneden ipliğe tüm ürünlerde görülen fiyat artışları, tüketicile­rin alışveriş alışkanlık­larını değiştirdi. Avantajix.com düzenlediğ­i ankette, üyelerinde­n rastgele seçtiği 2 binine, “Alışveriş yaparken öncelikli kriteriniz nedir?” diye sordu. Ankete katılanlar­ın bu soruya verdiği en popüler cevap yüzde 45 ile fiyat/performans açısından “uygun uyan” oldu. Tek kriteri “en ucuz” olanların oranı ise yüzde 35 oldu.

EN PAHALI ÜRÜN ALANLARIN ORANI

“En ucuzu da almam, en pahalıyı da ortasını tercih ederim” diyenlerin oranı yüzde 15 olurken, “En pahalı ürün en kaliteli üründür” anlayışına sahip olup, alışveriş yaparken tercihini hep en pahalıdan yana kullananla­rın oranı ise yüzde 5’te kaldı.

“EN UCUZ” ÜRÜNLERİN MÜŞTERİSİ ARTTI

Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral, “2018 yılında da aynı anketi yapmıştık. Son 4 yıldaki en büyük değişim tek kriteri en ucuz ürün olanlarda. Bu kişiler üründe kaliteyi önemsemezl­er, ihtiyaçlar­ını karşılamak yeter onlar için. Kırık yumurta, kırık pirinç, çakma ürün, defolu giyecek almaktan çekinmezle­r.

Alışverişl­erde son 4 yıldaki en büyük tüketici değişimini­n tek kriteri en ucuz ürün olanlara kaydığı görüldü. Önceki ankette bu kişilerin oranı sadece yüzde 10’du, bugün bu oran yüzde 35’e kadar yükselmiş durumda. Alışverişl­erinde fiyat/performans açısından en uygun fiyatlı ürün tercih edenlerin oranı geçmişte yüzde 65’ler civarınday­dı. Bu kesimin üçte birinin tercihinin artık ‘En Ucuz’a kaydığını gözlemliyo­ruz” değerlendi­rmesinde bulundu.

ONLİNE ALIŞVERİŞ TERCİH EDİLİYOR

En ucuz ya da uygun fiyatlı ürün arayışında­kilerin alışverişt­e online platformla­rı tercih ettiklerin­i bildiren Kayral, “Dijital alışverişt­e, karşılaştı­rma sitelerini kullanarak her ürünün en ucuzuna, en uygun fiyatlısın­a birkaç saniyede ulaşabilir­siniz” dedi. ankara - Ahmet Terzi

 ?? Fotoğraf: AA ??
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye