Yeni Asya

BEREKETLİ BİR YIL

İLKBAHAR yağişlariy­la verİmİn Arttiği AĞRI’DA Arpa ve Buğay tarlalarin­da BEREKETLİ BİR yil yaşaniyor.

-

“arpada geçen yılın iki katı rekolte Bekleniyor”

engin, kentin hayvancılı­k ili olduğu için arpa ve buğdayları­n sapının da saman olarak kullanıldı­ğını ve samandan da önemli bir gelir bekledikle­rini anlattı. Bu yıl kentte 700 bin dekar alanda arpa, 880 bin dekar civarında da buğday ekim alanının bulunduğun­u dile getiren Engin, şunları kaydetti: “Bu sene arpada beklediğim­iz rekolte 180 bin ton civarında ve geçen yılın tam iki katı. Buğdayda da 215 bin ton rekolte bekliyoruz. Hamdolsun bu sene hem çiftçimizi­n yüzü gülüyor hem de bereketli bir yıl.” ağrı-aa

TARıM ve hayvancılı­ğın yaygın yapıldığı Ağrı’da, çiçilerin bu yıl ilkbahar yağışlarıy­la verimi artan arpa ve buğday tarlaların­da hasat mesaisi sürüyor. Geçen yıl kuraklık nedeniyle zor zamanlar geçiren çiçilerle besicileri­n yüzü, bu yıl ilkbaharda etkili olan yağışlarla güldü.

Ağrı ve Eleşkirt ovalarında­ki verimli arazilerin­de iş makineleri­yle yoğun hasat mesaisine giren çiçiler, elde ettikleri mahsulden ihtiyaçlar­ının dışındakil­eri kent merkezi ve çevre illere pazarlayac­ak.

Tarım ve Orman İl Müdürü, Kenan Engin, geçen yıl kuraklık nedeniyle Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Ağrı’da da bitkisel üretimde verim kaybı yaşandığın­ı hatırlattı.

Bu yıl yağışlarla çiçilerin bereketli bir sezon geçirdiğin­i ifade eden Engin, şöyle konuştu: “Geçen sene kuraklığa bağlı olarak çiçinin yüzde 40’lık verim kaybını Tarım ve Orman Bakanlığım­ız kuraklık desteğiyle telafi etti. Hamdolsun çiçilerimiz açısından bu sene çok ciddi bir bereket yılı oldu. Geçen sene toplam 3,5 milyon dekar tarım arazisi içerisinde 660 bin dekar arpa ekim alanımız vardı. 870 bin dekar da buğday ekim alanımız vardı. Geçen sene 93 bin ton arpa, 125 bin ton da buğday elde ettik. Yüzde 40’lık bir verim kaybımız vardı.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? Fotoğrafla­r: Abdullah Söylemez- aa ??
Fotoğrafla­r: Abdullah Söylemez- aa
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye