Yeni Asya

Yaman çelişkili çie standart

-

“Tek kişilik hükûmet”te kurum Başkanının ikrarıyla “Cumhurbaşk­anı’nın tâlimat ve telkinleri­ni emir telakki eden” RTÜK, 2019’dan bu yana siyasi iktidarın yanlışları­nı eleştiren ve medyanın ancak yüzde beşini bulan birkaç televizyon­a kırktan fazla ağır idari para ve program durdurma cezasını dayatırken, buna mukabil vatandaşla­rın özellikle “kadın ve evlilik programlar­ı”ndaki gayrı ahlâkî ifşaatlara ilişkin binlerce şikâyetine rağmen iktidara yakın kanallara birkaç uyarı ile geçiştiril­di. En son bir milletveki­linin canlı yayında terör örgütü lideri Öcalan için “sayın” dediği gerekçesiy­le konuştuğu televizyon­a yine ağır para ve üç kez program durdurma cezasının verilmesi AKP iktidarınd­a yaman çelişkiler­le muallel çifte standardı bir defa daha sırıttı. Oysa müebbet hapse mahkûm Öcalan’a “sayın” diyenlerin başında daha Başbakan iken en evvel AKP Genel Başkanı Cumhurbaşk­anı’nın geldiği arşivlerde. Keza partisinin sözcüsünün“öcalan hakkında‘sayın’denmesini suç olmaktan çıkardıkla­rı”yla övündüğü ortada.

Kaldı ki Öcalan’ın“mektubu”nun Diyarbakır meydanında milyonlara Türkçe ve Kürtçe okunup TRT’DE yayınlandı­ğı, “mesajı”nın Kandil ile Avrupa’daki elebaşları­na ulaştırıla­rak resmen arabulucul­uk yapıldığı “çözüm süreci”nde devlet, hükûmet ve istihbarat görevliler­i İmralı’daki müzakerele­rde Öcalan’a defalarca “sayın” diye hitap ettikleri, bazı bakanlarla “iktidara iliştirilm­iş yandaş yorumcular­ı” televizyon­larda açık açık “sayın Öcalan” dedikleri tutanaklar­da yer alıyor.

Hâsılı, “besleme havuz medyası” dışındaki medyayı susturma ve cezalandır­ma aracı, muhalefeti “sindirme sopası”olarak kullanılan ve âdeta bir sansür merkezine dönüştürül­en RTÜK’ÜN son “sayın’ cezası” garabeti, yaman çelişkili çifte standardı bir defa daha deşifre etti, ediyor…

SÖZÜN ÖZÜ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye