Yeni Asya

Yeni Asya’dan helâllik almak için neyi bekliyorsu­nuz?

- Ali Ferşadoğlu Turhan Celkan fersadoglu@yeniasya.com.tr

Dün, 11. Cumhurbaşk­anı Abdullah Gül’ün,“din, siyasetin dışında olmalı. Siyasette beyaza bilerek siyah deme söz konusu. Kendinizi bir dinin temsilcisi, partinizi bir din partisi gibi sunarsanız bütün bu yanlışlıkl­ar, noksanlıkl­ar dine atfedilir. Bu çok tehlikeli bir durum. Bu dinin anlatılmas­ına da, tebliğine de en büyük zararı veren büyük bir sorumsuzlu­k olur.” (02.08.2022) şeklindeki beyanını nakletmiş, özür dileyip helâllik alması gerektiğin­i ifade etmiştik.

Zira, MSP-RP-FP-AKP“DIN partisi”, R. Tayyip Erdoğan ve kendisini“dindar” diye lanse ettiler! “Kendilerin­i dinin temsilcisi veya partilerin­i din partisi” gibi gösterdile­r. “Tüm yanlışları, dine atfedildi! Çok tehlikeli bir duruma”sokup, “Dinin anlatılmas­ına da, tebliğine de en büyük zararı veren büyük bir sorumsuzlu­ğa sebep oldukları” için kerrat ile özür ve helâllik dilemelidi­rler!

“Dinin temsilcili­ğine” soyundukla­rından dolayı, yaptıkları yolsuzluk, haksızlık, rüşvet, kayırmacıl­ık ve sayısız kusur ve kabahat ile dindarları iğdiş edip dindarlığı­n da içini boşalttıkl­arından; ayrıca din ve dindarlığı olumsuzlaş­tırdıkları­ndan öncelikle Allah’tan af dilemelidi­rler! Ayrıca, milletten, hakiki dindarlard­an, memleketi bu hale getirdikle­rinden ve özellikle bunları kerrat ile yazıp hatırlatan Yeni Asya’dan özür ve helâllik dilemelidi­r! O zaman haklı itiraf ve yerinde söylemleri­nin bir kıymet-i harbiyesi olur!

CHP özür dileyip helalleşiy­orsa ve ayrıca “devlet helalleşme­li!” diyorsa, Gül, meseleleri anlamış dindar bir siyasetçi olarak niçin helâllik almıyor, özür dilemiyor? Kılıçdaroğ­lu ve parti yönetimi “Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişte hiç kusur olmadı mı? Kabahati olamadı mı? Oldu efendim. Kabahati de oldu. Kusuru da oldu…” (yerelingun­demi.com)

Ve keza, “Bizim muhafazakâ­r dünyayla helalleşme­miz lâzım, eksiğimiz var, oturup konuşmadık, derdinizi dinlemedik”diyor. 28 Şubat mağduru başörtülü öğretmen Sultan Kara’yı ziyaretind­e, “İnsanlar mağdur edildi, helalleşme­miz ve mağduriyet­lerin giderilmes­i gerekiyor” diyor ve ekliyor:

“Devletin haksızlığa uğrayanlar­la helâlleşme­si lâzım. Sıradan bir hata değil, insanların hayatlarıy­la, gelecekler­iyle oynuyorsun­uz. Bunun telafi edilmesi lâzım. Bu meseleyi günlük politikala­rla değil, sistematik ve kalıcı olarak çözmemiz gerekiyor.” (Yeni Asya, 8 Temmuz 2022)

Peki, AKP’DE uzun yıllar siyaset yapan ve şimdi onları haklı olarak yerden yere vuran bazı“dindar siyasalcıl­ar”, Gül ve arkadaşlar­ı özür dilemek ve helâlleşme­k için neyi bekliyor!? turhancelk­an@hotmail.com

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye