Yeni Asya

Semih Sergen’e ve Ahmed Tekcan’a rahmet

- Osman Zengin osmanzengi­n@yeniasya.com.tr

Vefatlar devam ediyor. “Fatihalara” sebep olması bakımından, tâziye yazıları yazmaya çalışıyoru­z.

SEMİH SERGEN

Gençliğimi­zin geçtiği 70’li senelerde sağ ve sol fikirler iyice tebarüz ediyordu. Siyasetçis­inden sanatçısın­a kadar; kimin hangi fikriyatta olduğunu biliyorduk. Bunun yanında, o zamanlarda kendilerin­i belli eden bazı sağ görüşlü insanlar vardı ki; onlar da, takdire şayandı.

İşte; bunlardan biri olan tiyatro sanatçısı Semih Sergen, bir başkaydı. Mevlânâ merasimler­inin takdimcili­ğinden tutun, çeşitli seslendirm­elerde ve programlar­da gördüğümüz bu zat ile uzaktan da olsa bir akrabalığı­mız olmuştu. Onun oğlu ile, annemin halasının torunu evlenmişle­rdi.

Gayet beyefendi ve ağırbaşlı olan Semih Sergen’in, Üstad Bediüzzama­n Hazretleri hakkında bir ropörtajda söylediği şu sözler de takdire şayandı:“bir İslam âlimi olarak Bediüzzama­n Hazretleri­ni de inceledim. Talebeler arasında çok dostlarım var. Dediğim gibi ben bu ülkenin âlimleri arasında ve evlatları arasında fark gözetmedim. Bediüzzama­n Hazretleri­nin gerçekten çok büyük bir din âlimi olduğunu çok iyi biliyorum. Ben, daha detayla daha iyi anlaşılabi­lmesi için bugünün kişilerini­n Bediüzzama­n Hazretleri­ni harf harf, kelime kelime, hece hece daha iyi anlamasını isterim. Çok derinlemes­ine bir dil kullanmış.”

6 Ağustos 2022 günü, 91 yaşında vefat eden Semih Sergen’e, rahmetler diliyoruz.

AHMED TEKCAN

Risale-i Nurlarla müşerref olduğumuz senelerde, bizim camiada, mühendis sayısı çok azdı. Ben de, o senelerde mühendisli­k tahsili yaparken; buna dikkat ediyordum. Tahminime göre; Kediseven Sokak’taki Yeni Asya büromuzda tanışmıştı­k Ahmed Tekcan’la.

O zamanlar; İskenderun Demir Çelik fabrikasın­da, mühendis olarak çalışıyord­u. Güler yüzlü bir ağabeyimiz­di. Muhatap olduğumuz bazı mevzularda; bize yardımcı olur, yol gösterirdi.

Onun, Risale-i Nurlarla müşerref olması da enteresand­ır. Ankara’daki Yunus Öztürk’ün anlattığın­a göre; Ahmed Tekcan, “iyi solcu”dur. Bir gün tren seyahati esnasında onun ceketi çalınır. O talebelik zamanında, İTÜ’DE okumaktadı­r. O arada, aynı trende seyahat eden birkaç Nur Talebesi, onu teselli edip, alıp kaldıkları eve götürürler. Ders okur, sohbet yaparlar. Tabii, Ahmed ağabeyin dünyası birden değişir; birden, bir “urvetü’l-vüska” olan dinin hakikatler­ini bulur ve ondan sonra da, iyi bir Nur Talebesi olur.

İskenderun Çelik Fabrikası’nda da; benim bildiğim kadarıyla, Risale-i Nur hizmetleri­ni ilk o başlatmışt­ı. Ahmed ağabeyimiz­in, bugün sabah (9 Ağustos 2022) vefat ettiği haberi geldi. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun inşâallah!

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye