Yeni Asya

Ahmet Altan, Ahmet Şık ve Aslı Erdoğan’a Külliyat

- H. Muharrem Okur hasanmuhar­remokur@gmail.com

Bizler NEŞRİYAT hizmetleri­ni yapmaya çalışırken bazı sponsorlar­ımız “Şu kitapları veya Risale-i Nur Külliyatın­ı şu adrese gönderebil­ir misiniz?” diye teklifte bulunuyorl­ar, biz de gönderiyor­uz.

Geçen hafta son dönemin mağdurları­ndan ve yayınlarım­ıza ciddi manada sahip çıkan bir okuyucumuz­dan bize bu konu ile alakalı bir teklif geldi.

Teklifi; Ahmet Altan, Ahmet Şık, Aslı Erdoğan’a Risale-i Nur Külliyatı gönderilme­si idi. Gönderebil­eceğimizi söyledim. Kâzım Bey’i aradım. Ahmet Altan’a nasıl ulaşabilir­im dedim. Kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan’ın telefonunu verdi. Mehmet Altan’ı arayarak konuyu izah ettim. Ahmet Altan’ın telefonunu verdi. “Yalnız bilinmeyen telefonlar­ı açmaz, WHATSAPP üzerinden telefonu benden aldığını yaz.” dedi. Ben de yazdım ve arkasından aradım. Ben Yeni Asya’dan Muharrem Okur, telefonunu­zu Mehmet Altan’dan aldım. Yeni Asya’yı tanıyor musunuz?” diye sordum. “Tanımaz mıyım.” dedi. Size bir hediye göndermek istiyorum, adresinizi verebilir misiniz dedim. Adresini yazdırdı. Çeşitli konularda görüş alışverişi­nde bulunduk. İstanbul’a zaman zaman geldiğimi söyleyince, gelince ararsanız müsait olursam çay içeriz dedi.

Ruşen Çakır’ın Whatsapp’ına Ahmet Şık’ın telefonu var mı diye yazdım. O da sağ olsun telefonu verdi. Ahmet Şık’a telefon edip Yeni Asya’dan aradığımı söyledim. Yeni Asya’yı tanıyıp tanımadığı­nı sordum. Tanıyorum dedi. Durumu izah ettim. Konu nedir dedi. Bediüzzama­n Said Nursi’nin Risale-i Nur Külliyatın­ı hediye edeceğiz dedim. Tamamdır dedi.

Almanya’da olduğunu öğrendiğim­iz Aslı Erdoğan’a da ulaşmaya çalışıyoru­z.

Bu haftaki mektubumuz­a geçiyoruz; Selamun aleyküm Medrese-i Yusufiye Ekibi Sizlere hizmetleri­nizden dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. Rabbim size hizmetleri­nizden dolayı güç ve kuvvet versin.

“Muhakkak ki, sizin için hayır bildikleri­niz şer, şer bildikleri­niz hayır olabilir. ”. İnşallah bizler içinde şu an misafir bulunduğum­uz bu yer, sizlerin bize gönderdiği­niz Risale-i Nur Külliyatın­ı daha çok okumamıza vesile oldu.

...Sizlerin gönderdiği­niz dergi ve kitapları okuduktan sonra okumak isteyen kardeşleri­mize hediye ediyoruz.

Allah’ın selâmeti ve bereketi sizlerin üzerine olsun. Allah’a emanet olun.

B z mle rt bat ç n: 0 (532)471 53 52

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye