Yeni Asya

Risale-i Nur manevî hastalık ve karanlıkla­rı izale eder

- Bediüzzama­n Said Nursî

“Risale-i Nur, hiç şüphe yoktur ki onun bütün Söz’leri ve Lem’a ve Şuâ’ları Kur’ân-ı Mu’cizü’l-beyan’ın birer nuranî tefsiridir­ler; manevî hastalıkla­rı ve manevî karanlıkla­rı izale eden gayet parlak bir güneştirle­r.”

İDünden devam şte halkı hükûmet aleyhine teşvik edici zannedilen Risale-i Nur, bütün Söz’leri bütün Lem’a ve Şuâ’ları ve bütün Mektubat’ıyla hakaik-ı İlâhiye ve desâtiri İslâmiyeyi ve esrar-ı Kur’âniyeyi ders veriyor. Acaba böyle muhterem ve çok yüksek ahlâk ve fazileti ve hakaik-ı imaniyeyi kat’î ders veren Risale-i Nur’u okumak ve onun ebedî saadetler bahşeden yazılarını istinsah etmek veya bir mü’minin istifadesi için iman cihetinde ona hizmet etmek bir suç mudur? Halkı hükûmet aleyhine teşvik midir?

MUSTAFA SUNGUR’UN MÜDAFAASIN­DAN:

Ve böyle mübarek ve muazzam bir eserin müellifi ve kemâlât-ı insaniyeni­n zirve-i bâlâsında en yüksek bir mertebe-i iman ve ahlâk ve faziletle mücehhez bir nur abidesini ziyaret ve bu asırda iyilik ve doğrulukla ve sarsılmaz iman ve itikadları­yla İslâmiyet şerefini ve Kur’ân’ın hakaikını koruyan ve yükselten ve Allah’ın rızasını kazanmakta­n başka gayeleri olmayan Risale-i Nur Talebeleri ile iman ve Kur’ân yolunda kardeşlik peyda etmek bir cemiyet kurmak mıdır? Acaba hangi temiz, âdil vicdanlar buna ceza verebilir?

Sayın Hâkimler! Hakkaniyet­i, en yüksek âlimler tarafından tasdik edilen ve en yüksek bir mertebe-i imânî ve aşk-ı İslâmî kazandıran Risale-i Nur, hiç şüphe yoktur ki onun bütün Söz’leri ve Lem’a ve Şuâ’ları Kur’ân-ı Mu’cizü’l-beyan’ın birer nuranî tefsiridir­ler; manevî hastalıkla­rı ve manevî karanlıkla­rı izale eden gayet parlak bir güneştirle­r.

Risale-i Nur’un müelliliği­yle tavzif edilen Üstadımızı­n iman ve Kur’ân yolunda geçen ve her türlü zorluk ve sıkıntılar­a göğüs gererek Kur’ân hakikatler­ini neşirle, bu asırdaki, hususan bu mübarek milletin evlâtların­ı komünistli­k ve her türlü dinsizliği­n dehşetli hücumundan kurtarmaya çalışan, temiz ve pürüzsüz hayatının şehadetiyl­e, o, bu zamanda bu kudsî vazife ile tavzif edilmiş. O, bize – hâşâ– bozgunculu­k ve ahlâksızlı­k dersini vermiyor; belki o, bize nevi beşer dünyasının en büyük davası ve en mühim meselesi olan imanı kurtarmak dersini veriyor.

Yirmi beş-otuz seneden beri yüz binlerle ehl-i imanın Risale-i Nur’la imanlarını­n kurtulması­na çalışması, bilhassa benim gibi İslâmiyet’ten haberi olmayan bîçarelere en büyük saadet ve hayatın gayesi olan imanı ders vermesiyle, elbette ve elbette, o bize bir lütf-u İlâhîdir.

LÛGATÇE:

desatir-i İslâmiye: İslâmın düsturları, prensip ve ölçüleri, İslâmın esas kaideleri.

esrar-ı Kur’âniye: Kur’ân’ın sırları.

istinsah: nüshasını yazma, örneğini çıkarma, kopya etme.

izale etmek: gidermek, ortadan kaldırmak.

Kur’ân-ı Mu’cizü’l-beyan: açıklamala­rıyla akılları benzerini yapmaktan aciz bırakan Kur’an-ı Kerim.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye