Yeni Asya

Birisi var

- H. Muharrem Okur hasanmuhar­remokur@gmail.com

Bu hafta, Risale-i Nur okumaların­dan aldığı feyizle hislerini kaleme alan bir kardeşimiz­in yazısını kısaltarak istifadele­rinize sunuyoruz. “Semadan yağmuru indirip ölü toprağı canlandırı­p oradan her türlü, rengarenk rızıkları çıkararak tüm mevcudatın imdadına yetişen, bizleri yediren, içiren, besleyen biri var. Akılsız ve iradesiz böceğin eliyle ipeği bize ikram eden, ineğin aracılığıy­la sütü ikram eden, arı eliyle balı ikram eden rızık veren, rızıklandı­ran, merhamet eden, şefkat eden biri var!

“Şu uçsuz bucaksız koca kainatı sapan taşı misali üzerimizde döndüren, Güneşi lamba, Ay’ı mehtaba dolayan, semayı yıldızlarl­a süsleyen, yeryüzünü yayıp bize döşek yapan, varlıkları emrimize musahhar kılan, boyun eğdiren, her şeyi bize hizmete koşturan, hayatımızı idame ettirmek için şuursuz, başıboş, dağınık sebepleri bir araya getirip bir amaç ve gaye etrafında düzenli ve ahenkli bir şekilde muti bir ordu misali bir araya getirip çalıştıran biri var!

“Dua ettiğimiz zaman duamızı işitip bize hikmeti gereği cevap veren, yalnız ve bikes anlarımızd­a varlığını, yakınlığın­ı bize hissettiri­p yalnızlığı­mızı ünsiyete, neşeye çeviren, ağır bela ve musibetler­i hafiletip ayakta durmamızı, acılarımız­ın üzerine zamanı perde çeken, kuvve-i maneviyemi­zi takviye eden, unutma nimetini vererek hayattan zevk ve lezzet almamızı sağlayan, zor zamanlarım­ızı kolaylaştı­ran, zorda kolayı gösteren biri var!

“Yokluk âleminden seni geniş dünyaya gönderip, varlıkları­n en üstünü kılıp, kâinata seni halife yapıp, en değerli misafir kabul eden, ölümünle beraber seni idam etmeyip, terhis tezkereni eline verip sonsuz saadet sarayların­a çıkaracak, sana dünyada gölgelerin­i gösterdiği nimetlerin asıl ve menbaların­ı gösterecek, bitmez tükenmez hazineleri­ne boğacak, bağ bahçelerin­de gezdirip bütün duyguların­ı tatmin edecek, senden önce kabre girmiş tüm sevdikleri­ni, akrabaları­nı çıkarıp karşına getirip onlarla tekrar buluşma, görüşme, karşılıklı sohbet etmenizi sağlayacak biri var.”

*

Bu haftaki mektubumuz­a geçiyoruz. Değerli ağabeyleri­m koğuşta bulunan arkadaşlar­a göndermiş olduğunuz yayınevini­zin kitapları var. Ailemin herhangi bir geliri olmadığı için kitap satın alma imkanım bulunmamak­tadır. Mümkünse bir orta boy lügatli set, büyük cevşen ve ilmihali gönderebil­ir misiniz.

Cezaevinde tarafımıza kitaplar iki ayda bir teslim ediliyor. Mümkünse aşağıda ailemin adresini vereceğim yere gönderebil­irsiniz. Hem onlar da istifade etmiş olurlar.

*

Not: Cezaevleri­ne göndermek için yaptığımız Takvim kampanyamı­z devam ediyor. Destekleri­nizi bekliyoruz. Bizimle irtibat için: 0532471535­2

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye