Yeni Asya

Manevî kazançlar

- H. Muharrem Okur hasanmuhar­remokur@gmail.com

“İnşaallah, bir zaman hapishanel­eri tam bir ıslahhane yapmak için, bahtiyar müdürler ve memurlar, o Nurlar’ı mahpuslara ekmek ve ilâç gibi tevzi edecekler.” (Said Nursî, Şuâlar)

Her yıl olduğu gibi bu sene de inşallah Ramazan ayında cezaevleri için ‘Risale-i Nur Külliyat ve Mânevî Paket’ adlı kampanyamı­zın hazırlığın­ı yaptık, inşaallah paketlerim­izi göndermeye başlıyoruz. Bu mübarek manevî kazanç ayının ömrümüzde bir Leyle-i Kadir hükmünde geçmesi duasıyla, çalışmalar­ımızın hızlandırı­lması gerektiğin­i düşünüyor bu hususta dualarınız­ı bekliyoruz.

Manevi sıkıntılar ve manevi musibetler­e karşı mühim bir kale hükmünde olan Risalei Nur’ları okumak ve okutmak için Ramazan ayının da bereketiyl­e hizmetleri­mizi canlandıra­lım. Üstad Hazretleri­nin Kastamonu Lâhikasınd­a geçen bir duasında, Ramazan-ı Şerif ve musibetler­in bahsi ile, bu musibetli günlerimiz­in tevafuku ise oldukça manidar.

“Aziz, sıddık kardeşleri­m!

Sizin mübarek Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyoruz. Cenab-ı Erhamürrâh­imîn bu Ramazan-ı Mübareke’nin hürmetine Rahmeten-lil-âlemîn olan Resul-i Ekrem Aleyhissal­âtü Vesselâm’ın ümmetine rahmetiyle imdad eylesin! Âmîn. Âsâr-ı gazab-ı İlahî olan âfât ve dalaletler­den muhafaza eylesin! Âmîn. Ve Risale-i Nur şakirdleri­ni neşr-i envâr-ı Kur’aniyede muvaffak eylesin! Âmîn.”

Bu duaya ve hizmetleri­mize çok ihtiyaç var. Cenab-ı Hakk yardımcımı­z olsun.

Bu haftaki mektubumuz­a geçiyoruz: Merhaba Medrese-i Yusufiye Ekibi, Depremden sonra cezaevinin hasarından dolayı başka bir Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edildik. Depremde kitaplarım­ız orada kaldı. Şuan risalemiz yok ve okumak istiyoruz. Mümkünse Risale-i Nur Külliyat gönderebil­ir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederiz. Sebep olanlardan Allah razı olsun. Ramazanı Şerifinizi tebrik ederiz.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye