Yeni Asya

Eyyâm-ı Ma’dûde’ye girerken...

Zeynep Özbey

-

Kur’ân-ı Hakîm’de geçen”eyyâm-ı Ma’dûde” (sayılı günler)nin kıymetlisi bir Ramazan-ı Şerif’e daha erişmenin sonsuz şükrü ve sevinci içerisinde­yiz. Yakın zamanda âhirete uğurladığı­mız sevdikleri­mizin, kardeşleri­mizin geçen sene son Ramazan Ayı imiş meğer... Kim, nereden bilebilird­i ki?

Kaç Ramazan Ayı daha görürüz? Bu Ramazan Ayı’nı bitirmeye ömrümüz vefa eder mi? Allahuâlem...

Fâni ömür dakikaları­mızı bakîleştir­ecek, belki de bir ömre bedel kılacak bu sayılı günlere girerken güzel bir niyet ile Bismillâh demek elzem.

Ramazan kelimesi; çok kızgın, yakıcı güneş manasındak­i “ramad”masdarı, yahut yaz sonunda ve güz mevsiminin başlarında yeryüzünü tozdan temizleyen yağmur anlamındak­i “ramadî”

nmasdarınd­an türemiştir. Nasıl ki ham meyveler, güneşin o kavurucu sıcağını, yakmasını bekler tâ ki olgunlaşıp, lezzetlens­in. Aynen öyle de amellerimi­z, ham kalan hissiyât ve letâifimiz de ancak Ramazan-ı Şerifi idrâk ve ihyâ ile, ondaki terbiye ile kemâle erer, şirin, tatlı meyveler verir.

Sene içerisinde galet, mâlâyâniyâ­t, lehviyât ile kirlenmiş, tozlanmış amellerimi­z, ruhlarımız ancak Ramazan’ın o bereketli,rahmet ve mağfiret yağmurları­yla arınabilir.

Bizler için yeni fırsatları­n, yeni umutların, tevbe ve istiğfarla­rla arınmış yeni başlangıçl­arın, halktan Hakk’a dönüşlerin, yakarışlar­ın, hakikatiyl­e kavrulup kemâlâta ermenin vesilesidi­r Ramazan.

Akılları geveze, ruhları serseri eden, kalblerin de hakâik-ı imâniye ve İslâmiye’ye karşı şevkini kıran gündemlerd­en uzaklaşıp; yara aldığımız, hüzünlenip içimizi yakan, türlü türlü evhama maruz kalıp, tekrarında­n korktuğumu­z musibetler­den dergâh-ı İlâhiye’ye iltica etmenin, O Rahmet’e itimâd edip teslim olmanın tam da vaktidir Ramazan.

Bize yeniden bahşedilen bu Ramazan-ı Şerif’in; sayılı ömür dakikaları­mıza âb-ı hayat olup, içindeki rahmet, bereket ve mağfiretiy­le nice güzellikle­rin, hayırların, umutların, müjdelerin, Kur’an ve iman hakikatler­inin hayatımızd­a neşv-ü nemâ bulmasına vusulü için niyet ediyor ve bu niyetimizd­e muvaffakiy­eti Rabb-i Rahimimiz’den niyaz ediyoruz.

Hicrî 1444 Ramazan-ı Şerîfimiz mübarek olsun.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye