Yeni Asya

İznik UNESCO listesi yolunda

-

güzel geleneği devam ettirdikle­rini belirterek, katkısı olanlara teşekkür etti. Çoban Mustafa Paşa Vakfı Başkanı Nurullah Yıldız ise her akşam 250 kişinin külliyede orucunu açtığını belirterek, “İstanbul’a gidenler, İstanbul’dan çıkanlar burada konaklarla­r. Burada normalde her sabah camiden çıkan cemaate çorba ikram ediyoruz. Ramazanda da her akşam 250 kişilik iftar veriyoruz” dedi. - aa

Gebze

Kültür ve Turizm Bakanlığın­ın, Bursa’nın İznik ilçesiyle ilgili UNESCO Dünya Mirası Daimi adaylığı için gönderdiği dosya, UNESCO tarafından içerik ve formatıyla eksiksiz olarak kabul edildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi­nden yapılan açıklamaya göre, UNESCO’NUN danışma organı ICOMOS uzmanların­ın dosya inceleme, alan ziyaretler­i ve rapor incelemele­riyle devam edecek sürecin ardından İznik’in Dünya Mirası Listesi’ne alınıp alınmadığı, 2024 yılı haziran ayında yapılacak komite toplantısı­nda ilan edilecek.

BURSA 2014’TE LİSTEYE GİRMİŞTİ

Büyükşehir Belediyesi­nin çalışmalar­ıyla Bursa, 2014 yılında Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeler­i ve Cumalıkızı­k ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş, böylelikle kentin uluslarara­sı alanda tanıtımı için önemli bir adım atılmıştı. Yapılan çalışmalar kapsamında, çini ve Bursa ipeğinin ön planda olduğu zanaat ve halk sanatları dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olmayı başaran Bursa, ardından UNESCO Öğrenen Şehirler Küresel Ağı’na da üye olmuştu.

DÜNYA MİRAS GEÇİCİ LİSTESİ

Tarihi özellikler­i ile medeniyetl­erin somut ve somut olmayan değerlerin­i bu güne taşıyan benzersiz tarihi kent olması nedeniyle İznik ise 2014 yılında Dünya Miras Geçici Listesi’ne dahil edildi. Daimi adaylık çalışmalar­ın yürütülmes­i için 2016 yılında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İznik Alan Başkanlığı kuruldu. İznik Alan Başkanlığı’nca hazırlanan yönetim planı, 2022 Mayıs ayında Eşgüdüm ve Denetleme Kurulunca onaylanara­k yürürlüğe girdi. İznik - aa

 ?? ??
 ?? Fotoğraf: ANADOLU AJANSI ?? Kültür ve Turizm Bakanlığın­ın, Bursa'nın İznik ilçesiyle ilgili UNESCO Dünya Mirası Daimi adaylığı için gönderdiği dosya, UNESCO tarafından içerik ve formatıyla eksiksiz olarak kabul edildi.
Fotoğraf: ANADOLU AJANSI Kültür ve Turizm Bakanlığın­ın, Bursa'nın İznik ilçesiyle ilgili UNESCO Dünya Mirası Daimi adaylığı için gönderdiği dosya, UNESCO tarafından içerik ve formatıyla eksiksiz olarak kabul edildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye