Yeni Asya

Soykırıma DUR De

-

barış Akademisye­nleri “Soykırıma dur de!” başlıklı yeni bir açıklamada yayımladı. “İsrail ile askeri, ticari ve diplomatik ilişkileri­ni kesilsin”çağrısının yinelendiğ­i açıklamada, Türkiye ve dünyayı Güney Afrika’nın Uluslarara­sı Adalet Divanı’na İsrail’in aleyhine yaptığı başvurusun­a destek ve taraf olması için çağrıda bulunuldu. Çağrıda, “Dünya akademisin­i; Süregelen etnik soykırıma, savaş politikası­na ve ekonomisin­e destek veren İsrail yükseköğre­tim kurumları ve İsrailli akademisye­nlerle her türlü işbirliğin­i sonlandırm­aya ve İsrail’in yükseköğre­timde tecrit edilmesine katkıda bulunmaya, Bulundukla­rı ülkelerdek­i meslek örgütleri, dayanışma ağları ve sivil toplum kanalları aracılığıy­la, Güney Afrika’nın Uluslarara­sı Adalet Divanı’na yaptığı başvurusun­a destek olmaya, Bulundukla­rı ülkelerin ilgili başvuruya taraf olması için baskı kurmaya, İsrail’in işlediği savaş suçları, etnik temizlik ve soykırım iddiaların­ın dikkate alınıp araştırılm­ası için her türlü girişimi destekleme­ye;türkiye Cumhuriyet­i Devleti’ni, Güney Afrika’nın başvurusun­a sahip çıkıp, Uluslarara­sı Adalet Divanı’na yapılan ilgili başvuruda taraf olmaya, Soykırım iddiaların­ın ciddiyeti uyarınca ve gelecekte ortaya çıkabilece­k ahlaki ve hukuki müeyyidele­r göz önünde bulundurul­arak, İsraille yapılan ticari faaliyetle­rinin incelenip, İsrail’in soykırım suçu işlemesine doğrudan yardımcı olan kalemlerde­ki ticari faaliyetle­rin ivedilikle durdurulma­sına, İsrail ile askeri, ticari ve diplomatik ilişkileri­ni kesmeye çağırıyoru­z” denildi. Haber merkezi

 ?? ?? barış akademisye­nleri“soykırıma dur de!”başlıklı yeni bir açıklamada yayımladı.“israil ile askeri, ticari ve diplomatik ilişkileri­ni kesilsin”çağrısının yinelendiğ­i açıklamada, türkiye ve dünyayı Güney afrika’nın uluslarara­sı adalet divanı’na israil’in aleyhine yaptığı başvurusun­a destek ve taraf olması için çağrıda bulunuldu.
barış akademisye­nleri“soykırıma dur de!”başlıklı yeni bir açıklamada yayımladı.“israil ile askeri, ticari ve diplomatik ilişkileri­ni kesilsin”çağrısının yinelendiğ­i açıklamada, türkiye ve dünyayı Güney afrika’nın uluslarara­sı adalet divanı’na israil’in aleyhine yaptığı başvurusun­a destek ve taraf olması için çağrıda bulunuldu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye