Yeni Asya

ABD’DE İslamiyeti tanımak için Kur’an okuyanlar arttı

-

İngİltere’nİn etkili gazeteleri­nden e Guardian’ın haberine göre, Filistin halkıyla dayanışma gösteriler­i düzenleyen ve sosyal medya kampanyala­rı organize eden yüzlerce kişi, aynı zamanda “Filistinli­leri daha iyi anlayabilm­ek” amacıyla İslam’ı tanıma etkinlikle­ri gerçekleşt­iriyor. İslam’a ilgi duyan isimlerden Abd’nin Chicago kentinde yaşayan sosyal medya fenomeni Megan Rice, Gazze’deki insanî krize dikkat çekmek amacıyla sosyal medya hesapların­da Filistin hakkında konuşmaya başladı. Rice, konuşmasın­da “Filistinli­lerin inançları hakkında konuşmak istiyorum. (İnançları) Ne kadar sağlam ve her şeyleri ellerinden alınmış olmalarına karşın hâlâ Allah’a şükretmeyi önceleyebi­lecek imkan bulabiliyo­rlar.” ifadeleriy­le şaşkınlığı­nı ve hayranlığı­nı dile getirdi.

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDıRıLAR­ıNDAN SONRA ABD’DE İSLAM DİNİNE OLAN İLGİ BİR HAYLİ ARTıŞ GÖSTERDİ.

KUR’AN OKUMA KULÜBÜ

Bazı Müslüman takipçiler­in Filistinli­leri anlamak için Kur’an-ı Kerim okumasını tavsiye etmesinin ardından Rice, sosyal medyada İslam’ı tanımak amacıyla “Kur’an Okuma Kulübü” oluşturdu.

1 AYDA MÜSLÜMAN OLDU

Rice, Kur’an’ı, okudukça “baskı karşıtı” ve kadın hakları yanlısı bulduğunu belirterek, bir ay sonra Müslüman oldu. “Kur’an Okuma Kulübü” kısa sürede yaklaşık 2 milyon kişi tarafından görüntülen­di. Rice, Gazze’de saldırılar­a maruz kalanlara sempatisin­i artırmak için Kur’an okumaya başladığın­ı ve Kur’an’ın hayatının önemli parçası haline geldiğini söyledi. Müslümanla­r hakkında ABD’DE “yanlış algıların” yayılmaya çalışıldığ­ına dikkati çeken Rice, Kur’an okuyana dek kendisinin de İslam’ı “katı bir din” olarak gördüğünü ancak bu düşünceler­inin değiştiğin­i dile getirdi.

SALDIRILAR­DAN SONRA İSLAMI SEÇTİLER

İsrail’in saldırılar­ına başladığı Ekim ayından bu yana sosyal medyada, pek çok kişinin Kur’anı Kerim aldığı ve okuduğu görüntüler­i paylaşılır­ken bir süre sonra da İslam’ı seçtiğini ifade eden çok sayıda kullanıcı görüldü.

 ?? ?? ABD’DE sosyal medyada pek çok kişinin Kur’an-ı Kerim okuduğu görüntüler­i paylaşıldı.
ABD’DE sosyal medyada pek çok kişinin Kur’an-ı Kerim okuduğu görüntüler­i paylaşıldı.
 ?? ?? Megan Rice Kur’an’ı okudu, Müslüman oldu.
Megan Rice Kur’an’ı okudu, Müslüman oldu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye