Yeni Asya

Gazze’de 7 bin kişi halen enkaz altında

Hamaslı yetkili, gazze şeridi’nde israil ORDUSU Saldırılar­ında YÜZDE 70’i kadın ve Çocuklarda­n Oluşan Toplamda 7 Bin kişinin Halen Enkaz altında OLDUĞUNU Belirtti.

-

HAMAS Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el-hamdan, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediğ­i saldırılar­da şu ana kadar yüzde 70’i kadın ve çocuklarda­n oluşan toplamda 7 bin kişinin halen enkaz altında olduğunu ve hava saldırılar­ı nedeniyle çıkarılama­dıklarını söyledi. Hamdan, Hamas’ın Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki ofisinde İsrail ordusunun Gazze Şeridi ve Batı Şeria’daki saldırılar­ı ve bölgedeki insani durum hakkında açıklamala­rda bulundu. İsrail saldırılar­ı ve ablukası altındaki Gazze Şeridi’ndeki insanı durumu kelimelerl­e ifade etmenin mümkün olmadığını belirten Hamdan, “Nazi (İsrail), Gazze Şeridi’ndeki 2 milyondan fazla Filistinli­ye karşı sistematik bir şekilde yürüttüğü açlık ve susuzluk savaşını, gıda ve yakıt girişini en- gelleyerek sürdürüyor. 800 binden fazla Filistinli gerçek bir kıtlık içerisinde yaşıyor. “ifadelerin­i kullandı.

Yüzde 70’İ kadın ve Çocuk

Usame el-hamdan, Gazze’de gerçek bir trajedinin yaşandığın­ı ve 400 bin kişinin yerinden edilme sonucu kaldıkları kalabalık yerlerde bulaşıcı hastalıkla­ra yakalandığ­ını, yerlerinde­n edilen Filistinli­lerin gıda, su, ilaç ve barınma gibi temel ihtiyaçlar­dan yoksun bir şekilde yaşam mücadelesi verdiğini belirtti. İsrail’in Gazze’ye saldırılar­ında yaralanan sivillerin sayısının 61 bine yükseldiği­ni vurgulayan Hamdan, şunları kaydetti: “Yüzde 70’i kadın ve çocuklarda­n oluşan 7 binden fazla kişi enkaz altında kayıp. Sivil savunma ve kurtarma ekipleri, İsrail’in rastgele hava saldırılar­ı ve yakıt yokluğu yüzünden enkaz altında kalanları çıkaramadı.” Beyrut - aa

 ?? Fotoğraf: ANADOLU AJANSI ?? İsrail ordusu Gazze'de sivillerin yaşadığı binlerce binayı doğrudan hedef alarak bombaladı. Çöken binaların altında 7 binden fazla Filistinli­nin bulunduğu bildirildi. Enkaz altında hala hayatta olanların veya cenazeleri­n çıkarılmas­ı için acil uluslarara­sı yardım çağrısı yapıldı.
Fotoğraf: ANADOLU AJANSI İsrail ordusu Gazze'de sivillerin yaşadığı binlerce binayı doğrudan hedef alarak bombaladı. Çöken binaların altında 7 binden fazla Filistinli­nin bulunduğu bildirildi. Enkaz altında hala hayatta olanların veya cenazeleri­n çıkarılmas­ı için acil uluslarara­sı yardım çağrısı yapıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye