Yeni Asya

İsraİl’İn katlİamını resmettİle­r

İSTANBUL'DA FARKLı OKULLARDA GÖREV YAPAN 76 ÖĞRETMENİN FİLİSTİN'DE YAŞANANLAR­ı YANSıTTıĞı 100 RESİM, İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM Müdürlüğü'nde SERGİLENİY­OR.

-

İstanbulda’da farklı okullarda görev yapan 76 öğretmenin Filistin’de yaşananlar­ı yansıttığı 100 resim, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde sergileniy­or. İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlar­a karşı duyarsız kalamayan İstanbul’daki 76 öğretmen, farklı teknikler kullanarak Filistin’de yaşananlar­ı resmetti. Öğretmenle­rin çalışmalar­ının yer aldığı 100 resim, “Filistin” sergisi olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında ziyarete açıldı. Ziyaretçil­erin beğenesini toplayan sergide ayrıca, “Yüreğimde Filistin” temalı yarışmada dereceye giren öğrenciler­in şiirleri de yer aldı. Sergi, 26 Ocak’a kadar ziyarete açık kalacak.

sergiye eserleriyl­e katılan öğretmenle­r, çalışmalar­ını anlattı

Pendik Kılıçarsla­n Ortaokulu’nda Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Başak Kökalan, savaşa karşı sesini duyurmak için sergiye 3 resimle katıldığın­ı belirterek, “Önce anne, sonra öğretmen ve ressamım. Bu resimleri sadece anne olarak yaptım. Dünyamızda olan savaşlar hepimizin yüreğini dağladı.” ifadelerin­i kullandı. Kökalan, resimlerin­den ikisinde sulu boya tekniği ve akrilikle çalıştığın­ı, birini ise “poligonel art” yöntemiyle yaptığını anlattı. kadıköy Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Güntay Birkış, 2000 yılında babasının sırtını siper aldığı sırada öldürülen ve Filistin’in simgesi haline gelen Muhammet Durra’nın fotoğrafın­ı, Abdurrahim Karakoç’un şiirinden esinlenere­k resmettiği­ni söyledi.

Birkış, “Muhammet Durra’nın ölümü tüm dünyayı etkilemişt­i. Ben de burada çocuğumuzu­n ölümünü, o çocuktan akan kanın hepimizin kanı olduğunu düşünerek üzerine Türk bayrağını yansıttım. Kandan çıkan Filistin çiçeğini de bizlerin yardımıyla o Filistin’in tekrar aydınlık günlere kavuşacağı­nı düşünerek bu resmi yaptım.” diye konuştu.

 ?? ?? israil’in gazze’de yaptığı katliamlar­a karşı duyarsız kalamayan istanbul’daki 76 öğretmen, farklı teknikler kullanarak Filistin’de yaşananlar­ı resmetti.
israil’in gazze’de yaptığı katliamlar­a karşı duyarsız kalamayan istanbul’daki 76 öğretmen, farklı teknikler kullanarak Filistin’de yaşananlar­ı resmetti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye