Yeni Asya

Yarıyıl tatili için son ders zili çaldı

-

Milli

KONUT

MOTORİN İSPANYA Gençlik ve Çocukluk Bakanı sira Rego, “Gazze’deki dehşet rakamlarla anlaşılmaz. Bu savaş bir halkın tasfiyesid­ir. Buna karşı isyan etmek ve direniş göstermemi­z gerekiyor. soykırımın durması için dünyadaki tüm demokratla­r biraraya gelerek bunu yapmalı” diye konuştu.

BM Filistin Özel Raportörü italyan Francesca Albanese, “israil, işgal altında tuttuğu halkla savaşamaz.tarihî bir dönemdeyiz. israil, Gazze’de nüfusu öldürüyor. Dışarıdaki­ler

Eğilmez, "Yapımında hiçbir katkımız olmayan, bize hiçbir katkısı olmayacak olan bir uzay gemisiyle bir Türk astronotu uzaya göndermekl­e neleri yapmaktan vaz geçtik?” diye sordu

AP parlamente­ri İspanyol Pineda da İsrail'in kendisini her şeyin üzerinde gördüğünü, uluslarara­sı hukuku tanımadığı­nı belirterek, “Gazze, Varşova Gettosu’na benziyor. 20 yıllık Vietnam savaşındak­i rakamlara Gazze’de iki ayda ulaşıldı. Gazze’deki gibi bir soykırım dünyanın hiçbir yerinde olmadı” dedi.

açlıktan, soğuktan ölüyorlar. Katliamın durmasını, hemen ve şartsız bir ateşkes ilan edilmesini, rehineleri­n de derhal serbest bırakılmas­ını istiyoruz.” ifadelerin­i kullandı.

Gazze’deki hükümetin basın ofisinden yapılan açıklamada, Gazze’de şu ana kadar yüzde 70’i kadın ve çocuk 7 bin kişinin hâlâ enkaz altında veya kayıp olduğu kaydedilir­ken, hastaneler­e ulaşan cenazeleri­n sayısının 24 bin 620 olduğu, 61 bin 830 kişinin de yaralandığ­ı ifade edildi.

Avrupa Parlamento­su ilk kez Gazze’de “kalıcı ateşkes” ve İsrail ile Hamas arasındaki savaşa bir çözüm bulunması için siyasî çabaların başlatılma­sı çağrısında bulundu. Ateşkes talebi, Avrupa Parlamento­su’nun Ekim ayında kabul ettiği ve Gazze’deki sivillere yardım akışının hızlandırı­lması için insanî “duraklama” çağrısında bulunan önceki tutumunda önemli bir değişimi temsil ediyor.

VATANDAŞ kamu hastaneler­inden randevu bulamazken, kamu-özel ortaklığı (KÖİ) ile yapılan şehir hastaneler­inde de benzer durum yaşanıyor. 2024’te 84 milyar TL ödenecek olan şehir hastaneler­inde randevu bulunamıyo­r.

Merkezi Lüksemburg’da bulunan AB İstatistik Ofisi Eurostat verilerine göre AB ülkeleri 2022 yılında Birlik dışına toplam 32 milyon 100 bin ton atık ihraç etti. Bunların yaklaşık üçte ikisi işlenmek üzere Türkiye’ye satıldı.uhaberİ

 ?? ?? Sira Rego
Francesca Albanese
Sira Rego Francesca Albanese
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye