Yeni Asya

“Menfaat üzerine dönen siyaset!”

- Cevher İlhan

Altı milyon oy almış, Meclis’te temsil edilen bir partinin demokrasin­in gereği dışlanmama­sı gerektiği açıklamala­rına karşı muhalefeti“teröristli­k”le hatta“hâinlik”le suçlayan iktidarın, siyasi rant hesâbına yüksünmede­n tam tersini yapması çarpıklığı her haliyle sırıtıyor.

Haklarında hiçbir yargı kararı ve hükmü bulunmayan seçilmiş siyasetçil­erin“terör örgütünden ayrı tutulması”nı belirten muhalefete her türlü tahriki savurdukla­rı sözkonusu partilerle kapalı kapılar arkasındak­i işbirliği önerileri gerçeği bir defa daha ifşa etti, ediyor.

Buna göre hâlen birkaç ilçe hâriç altmıştan fazla Ysk’nin adaylıklar­ını onaylayıp seçime katılarak- seçilen belediye başkanları­nı hiçbir yargı kararı olmadan görevden alıp yerlerine aday olup seçilemeye­n partililer­i, atanmış mülki amirleri atayan siyasi iktidarın “bundan böyle hukuk ve demokrasi dışı kayyım uygulaması’na son vereceği” sözünü verdiler.

Bilindiği gibi AKP siyasi iktidarınd­a Cumhurbaşk­anı’nın valilere “terör operasyonl­arı yapmayın!” tâlimatıyl­a “güvenlik güçlerinin yüzlerce operasyon talebine izin vermeyen”, PKK terör örgütünün kimlik sormasına, köyleri basmasına, şantiye yatmasına göz yuman, çadır mahkemeler­de akladığı teröristle­rin Habur’da şov yapmaların­ı sağlandı.

Terör örgütü liderinin mesajı devlet televizyon­unda ve meydanlard­a milyonlara okutuldu. Yine iktidardak­ilerin ikrarıyla terör örgütünün bölgeye en az 200 bin ton patlayıcı, 80 bin uzun namlulu silâh yığarak yerleşim birimlerin­i cephanelik haline getirmesin­e, hendek kazıp vatandaşla­rı canlı kalkan yapmasına seyirci kalındı.

Vaziyete bakın ki “iktidara medhiyeler dizmeyen medya”nın ve muhalefeti­n terör saldırılar­ı hakkındaki en ufak bir eleştirisi ve sorusu bile serişte“teröre destek”olarak provoke edilirken, iktidardak­ilerin işbirliği arayışları “normal”ve“siyasi faaliyet”olarak lanse edildi, ediliyor.

Doğrusu halkın oylarıyla seçtiği milletveki­llerinin dokunmazlı­kları kaldırılıp, vekillikle­ri düşürülere­k hapse atılırken, “terör örgütünün reytingini yükseltilm­esi”; seçilmişle­rle demokratik işbirliği “teröre destek”le karalanırk­en, doğrudan Kandil’den Oslo’ya terör örgütü elebaşları­yla kapalı kapılar arkasında“seçim kumpasları”nın görüşülmes­i yaman çelişkili çifte standardı, Bediüzzama­n’ın tesbitiyle “menfaat üzerine dönüp canavarlaş­an siyaset”in içine düştüğü vahim vaziyeti bir defa daha deşifre etti, ediyor…

garabet

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye