Yeni Asya

Savaş şartlarınd­a dünyaya geldiler UNICEF Gazze’de 7 Ekim’den bu yana 20 bin bebeğin ‘savaş CEHENNEMIN­DE’ dünyaya Geldiğini açikladi.

-

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze Şeridi’ni ‘dünyada çocuk olmak için en tehlikeli yer’ olarak tanımlıyor ve kentteki çocukların hayat kurtaran desteğe ihtiyacını­n olduğunu belirtiyor. Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İsrail saldırılar­ı altındaki Gazze’de savaşın başladığı 7 Ekim’den beri yaklaşık 20 bin bebeğin dünyaya geldiğini bildirdi. UNICEF Sözcüsü Tess Ingram, BM Cenevre ofisinde toplanan gazetecile­re Umman’dan yaptığı açıklamada, İsrail saldırılar­ı nedeniyle yerle bir olan kentte, savaşın başından bu yana yaklaşık 20 bin çocuğun doğduğunu söyledi. “Bu, her 10 dakikada bir, bu korkunç savaşta bir bebeğin doğduğu anlamına geliyor” diyen Ingram, “Anne olmak, kutlanacak bir an olmalı ama Gazze’de bu, cehenneme teslim edilen bir başka çocuk demek. Bazı anneler kan kaybından ölürken yeni doğan bebeklerin acı çektiğini görmek geceleri hiçbirimiz­i uyutmamalı” sözleriyle anne ve çocukların içinde bulunduğu duruma dikkati çekti.

‘akil almaz zorluklar’

Meşal adlı Filistinli bir kadınla görüştüğün­ü aktaran Ingram, “Evleri bombalanmı­ş ve eşi de birkaç gün boyunca enkaz altında kalmış. Kendisi bu sırada hamileymiş ama bebeği artık hareket etmez olmuş. (Görüştüğüm­üzde) aradan bir ay geçmişti, bebeğinin de öldüğünü söylüyordu ama hala tıbbi bakım bekliyordu.” dedi ve ekledi: “Meşal bana, bir bebeğin bu kabusun içinde doğmamasın­ın en iyisi olduğunu söyledi.” Ingram ayrıca, son sekiz haa içinde altı ölü kadına acil sezaryen yaptığını söyleyen Vebda isimli bir hemşirenin de hikayesini anlattı. “Filistinli anneler doğum öncesinde, doğum sırasında ve sonrasında yeterli tıbbi bakıma, beslenmeye ve korunmaya erişimde akıl almaz zorluklarl­a karşılaşıy­or.” diyen UNICEF Sözcüsü, “Gazze’deki hamile kadınların ve yeni doğanların durumu inanılır gibi değil ve bu durum yoğunlaştı­rılmış ve acil eylemler gerektiriy­or.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

 ?? ?? UNICEF, İsrail saldırılar­ı altındaki Gazze’de savaşın başladığı 7 Ekim’den beri yaklaşık 20 bin bebeğin dünyaya geldiğini bildirdi.
UNICEF, İsrail saldırılar­ı altındaki Gazze’de savaşın başladığı 7 Ekim’den beri yaklaşık 20 bin bebeğin dünyaya geldiğini bildirdi.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye