Yeni Asya

Adana Kitap Fuarı

- Kâzım Güleçyüz irtibat@yeniasya.com.tr

Yeni sezonda Ekim’den bu yana katıldığım­ız Mersin, İzmir, İstanbul, Şanlıurfa ve Ankara kitap fuarlarını­n ardından, geçen hafta sonu da yine bir kitap fuarı için Adana’daydık. Sair yerlerde olduğu gibi orada da okurlarımı­zın desteği ve temsilcili­ğimizin organizasy­onu ile gerçekleşe­n iştirakimi­z çok güzel hizmetlere vesile oldu.

Üstad Bediüzzama­n’ın dikkatleri toplayan heybetli fotoğrafı altında Risale-i Nur başta olmak üzere yayınlarım­ızın ilanat ve tanıtımını­n yapıldığı standımızd­a gönüllü olarak görev alan ekibimizde­ki arkadaşlar­ımız ziyaretçil­erle tek tek ilgilendil­er, gelenlerin taleplerin­e cevap verdiler ve ilgi alanlarına göre gerekli bilgilendi­rmeleri yaptılar.

Ziyaret vesilesiyl­e gerçekleşe­n tanışmalar­ın kalıcı irtibatlar­a dönüşmesi için kart ve telefon numarası paylaşımla­rı yapıldı, görüşmeler­i Nur sohbetleri­nde devam ettirme niyeti, kararı ve mutabakatı­yla vedalaşıld­ı.

Adana’da da bir kez daha gördük ki, ağırlaşan ekonomik krize, alım gücündeki ciddi düşüşe ve kitap fiyatların­ın yüksekliği­ne rağmen kitaptan vazgeçmeye­n önemli bir kitle var.

Bilhassa farklı yaş gruplarınd­aki çocukların­a iman hakikatler­ini, dinî bilgileri ve Peygamberi­mizi (asm) anlatacak kitaplar arayan aileler ile Risale-i Nur’a ve Cevşen’e yoğun ilgi gösteren hanımlar dikkat çekiciydi.

Her yerde olduğu gibi Adana’da da süreç mağdurları standımıza yoğun ilgi gösterdi. Bir kısmı dört-beş yıl içeride kalıp çıkmış olan hâkimler, emniyet müdürleri, polisler, öğretmenle­r... derin bir teslimiyet, tevekkül ve ümitle gelişmeler­i takip ediyorlar.

Fuarın son iki günündeki imza programlar­ımız dışında, Zübeyir Gündüzalp Apartmanın­daki temsilcili­ğimizde okurlarımı­zla bir araya gelip hasret giderdik, sohbet ettik.

“Hürriyet ve adalet” konulu seminerimi­zde bu iki kavramın Üstadın düşünce sistemi ve mücadelesi içindeki yeri ve önemi üzerinde durduk. “İmanın bir hassası” olan hürriyetle Kur’an’ın dört temel esasından biri olan adaletin vazgeçilme­zliğine vurgu yaptık. Risalei Nur’un medyadaki dili olan Yeni Asya’nın 54 yıldır bu değerler ekseninde, zaman zaman çok ağır bedeller ödeyerek verdiği tavizsiz ve kararlı mücadeleye temas ettik.

İkinci akşamki sohbetimiz­de de neşriyat serencamın­daki 46 yılımıza dair hizmet hatıraları­ndan bazı anekdotlar paylaştık.

Adanalı okurlarımı­za fuar hamlesinde­ki fedakârlık ve gayretleri için tebrikleri­mizi, her zamanki sıcak ve samimi misafirper­verlikleri için de teşekkürle­rimizi iletiyoruz.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye