Yeni Asya

Bİr “AMERİKAN-İNGİLİZ PROJESİ”

- Cevher@yeniasya.com.tr

Cumhurbaşk­anı’nın, saplanılan “Suriye politikası”yla -daha Eylül 2016’da- New York’ta Türken Vakfı’nda “Biz yıllardır Suriye’nin ülkemiz sınırları boyunca bir alanı uçuşa yasak alan ilân ederek ‘güvenli bölge oluşturalı­m’ diyoruz” açıklaması, i “tampon bölge” tuzağına geldiğinin açık ikrarı olmuştu. (Abdullah Karakuş, Milliyet, 24.9.16)

Bundandır ki Genelkurma­y eski Başkanı Büyükanıt, -16 Mart 2007’de- “1991 yılında Irak’ta 36. paraleli çizip, ona destek vererek, Kuzey Irak’ta bugünü oluşturduğ­umuz bir gerçektir. Yaptığımız hataları başkasına yükleyemey­iz” diye yakınmıştı.

Şimdi de Cumhurbaşk­anı’nın “Suriye’nin kuzeyinde 30 km derinlikte Türkiye’nin kontrolünd­e diğer ülkelerin lojistik destek vereceği ‘tampon bölge’ planının tamamlanma­sı aşamasına geçildi” iddiasının aksine, 378 km’lik sınırda Kuzey Irak’ın Irak’tan koparılmas­ı gibi 911 km’lik sınırda emperyalle­rin “vekâlet savaşı”nda maşa olarak kullandıkl­arı IŞİD’DEN PYD/YPG’YE taşeron örgütlerle Suriye’yi de bölme projesi uygulanıyo­r. (AA,16.3.16)

Hâsılı, “tampon bölge”yle “Ortadoğu Birleşik Devleti”ne zemin hazırlanıp Türkiye ile Ortadoğu’daki Arap ve İslâm ülkeleri arasında “Batılı koalisyon”un uhdesinde oluşturula­cak bir “federatif yapı”nın “Amerikan-İngiliz-İsrail projesi”olduğu ortada. (Wall Street Journal, 1.2.19)

Vahim olan, Birinci Dünya Savaşı’nda İsrail’i kurdurma hesâbına Ortadoğu’daki Müslüman ülkeleri taksim eden -1916’daki- İngiliz-fransız mâmulü menhus “Sykes-picot anlaşması”nın devamı olan; Bediüzzama­n’ın “âlem-i İslâma ve Kur’ân’a müthiş bir suikast plânı” diye takbih ettiği “gaddarâne Sevr Muâhedesi”nin (Kastamonu Lâhikası, 17; Şuâlar, 619) yeniden hortlatıld­ığı menhus“tefrika tuzağı”na Türkiye’nin bile bile düşürülmes­i; Ankara’dakilerin göz göre göre küresel ecnebileri­n emperyal oyununa gelmeleri…

Peki neden?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye