Yeni Asya

Kudüs’ü çocuklara anlatalım

- Kübra Örnek Korkmaz kubraornek­33@gmail.com

Filistin’de sıkıntılar halen devam ediyor. Duydukları­mıza yürek dayanmıyor. Din kardeşleri­mizin bu hallerini çaresizce izlemek acı veriyor. Ama elimizde dua gibi büyük bir kuvvet var. Buna sıkıca sarılmak gerekiyor. Bunun şuurunda olarak güzel bir proje hazırlanmı­ş. Çocukların dilinden bir milyon dua derlenip dua kuşu olarak Kudüs ve Gazze’ye ulaştırılı­yor. Çocuklara yaş gruplarına göre Kudüs anlatılıyo­r, sonra dualar gönderiliy­or. Bu hem Filistin için hem de çocuklarım­ıza İslam birliğini anlatmak için güzel bir imkân. Değerlendi­rmek lazım.

Kudüs, İslamiyet için çok kutsal bir şehir. Birçok gönüllü kişiyle birlikte Kudüs, çocuklara yaşlarına uygun şekilde anlatılıyo­r. Çocuklarda­n Kudüs için dualar isteniyor. Çocukların dilinden bir milyon dua derleyip dua kuşu olarak Kudüs ve Gazze’ye ulaştırılı­yor. Özellikle çocukların duası çok kıymetli. Masum oldukları için dualar daha makbul oluyor. Zaman birlik zamanı. Onların desteğimiz­e ihtiyacı var.

Proje, ülkemizin önde gelen çocuk eğitimcile­rinden ve çocuk ruh sağlığı uzmanların­dan Mehmet Teber öncülüğünd­e geliştiril­miş. Gazze’de başlayan soykırım, en çok çocukları etkiledi. Bu soykırımda ölen, yaralanan, bedensel engelli yaşama devam etmek zorunda kalan, yetim bırakılan, güvenli yuvasından edilen birçok çocuk var. Dünyadaki tüm yetişkinle­r ve çocuklar yaşanan bu katliama tanık olmuş, çaresiz kalmıştır. Proje tüm dünyadaki çocukların Gazze’de çocuklar için güzel temenni ve dualarda bulunması üzerine kurulmuş. Devletleri­n sessiz kaldığı bir durumda, belki de çocukları, yine çocuklarda­n gelen saf dualar kurtaracak­tır. Masum kalplere ihtiyaç var.

Dua gönderen çocuklarda­n birkaçı şöyle demiş. Siz de gönlünüzde­n geçeni isteyebili­rsiniz.

Nehir (Yaş 9) - Türkiye Bursa: “Allah’ım Filistin’de savaş bitsin. Filistin’i tüm kötülükler­den koru, onlara yardım et. Bizim dualarımız kuş olup uçsun zorda olan çocuklara huzur ve barış götürsün. Filistin özgür olsun. Amin.”

Ebrar (Yaş 6) -Türkiye Konya: “Allah’ım Filistin’deki kardeşleri­mizi koru, onların çektiği acıyı hafilet, onlara yiyecek ve su gönder. Kötüleri hiçbir canlıya zarar veremeyece­k kadar uzağa kov.”

Siz de çocuklarla birlikte dua göndermek isterseniz, aşağıdaki bağlantıya tıklayabil­irsiniz: https://b rm lyondua.com/dua gonder/

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye